Evenimentul Zilei > Social > BUSUIOCUL de la Curtea de Conturi. Urmează controale SPECTACULOASE și prima „BOMBĂ” care va dinamita instituții de forță
BUSUIOCUL de la Curtea de Conturi. Urmează controale SPECTACULOASE și prima „BOMBĂ” care va dinamita instituții de forță

BUSUIOCUL de la Curtea de Conturi. Urmează controale SPECTACULOASE și prima „BOMBĂ” care va dinamita instituții de forță

În plin război în actuala coalitie de guvernamant, iată că, în unele direcții lucrurile continuă să se miște, fiind instalată noua conducere a Curții de Conturi. Rocada s-a făcut pe repede înainte, iar în locul „pesedistului” Nicolae Văcăroiu a venit „pesedistul” Mihai Busuioc. Pe principiul s-a schimbat, schimbarea, dezvăluirile jurnalistilor de la national.ro sunt spectaculoase, în contextul în care actuala conducere a Curții de Conturi va face o serie de controale mai mult decât spectaculoase. Un exemplu concret, spun sursele citate, mai exact, prima „bomba” care va dinamita diverse institutii de forta, va fi chiar SPP-ul.

Reamintim că Mihai Busuioc a fost validat marțea trecută în funcția de președinte al Curții de Conturi. Comisiile reunite de buget-finanțe ale Camerei Deputaților și Senatului au validat candidatura sa cu 18 voturi „pentru”, 10 „împotrivă” și o abținere.

"Acest rol de îndrumare a existat și înainte, prin anii '90, în activitatea Curții. Odată cu modificarea Legii Curții de Conturi, când activitatea jurisdicțională a trecut la instanțele judecătorești, acest rol a fost pierdut. Este o fugă de responsabilitate a funcționarilor, a auditorilor de la Curtea de Conturi. Cred că este timpul să ne întoarcem spre această activitate și absolut toate instituțiile din România ar trebui să se deschidă și să existe o direcție de îndrumare, nu de consultanță, pentru că legea interzice consultanța", a explicat Busuioc.

Legea de funcționare a Curții de Conturi modificată cu SCANDAL de senatori

„Și in timp ce o parte a sistemului fremata de bucurie privind victoria obtinuta de premierul Mihai Tudose in fata lui Liviu Dragnea, o alta parte isi freca mainile de multumire ca, de acum inainte, se poate deschide un nou front. Pentru ca, pe timpul mandatului lui Nicolae Vacaroiu, cel care a livrat „materie prima” la greu anchetelor Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii de aici ajungand aproape doar sa semneze rechizitoriile facute „copy-paste” dupa rapoartele Curtii de Conturi, controalele la institutiile de forta or fi fost ele sublime, dar pur si simplu au lipsit cu desavarsire ”, scriu jurnalistii de la national.ro.

Mihai Busuioc, validat ca șef al Curții de Conturi de Comisiile reunite ale Camerei Deputaților și Senatului

O dată cu venirea noii echipe de conducere la varful Curtii de Conturi, lucrurile par să se schimbe radical. „Iar echipele manageriale de la conducerea unor structuri precum Serviciul de Protectie si Paza condus inca de generalul Lucian Pahontu, chiar ca au toate motivele sa se intrebe, de exemplu, daca va mai fi la fel de „Usurelu” sa nu se inainteze prea mult cu viitoarele „sapaturi” la „greaua mostenire” lasata de fostul director economic Costea…!”, spun sursele citate.

 

Se umblă la hârtii pe ultima sută de metri…

Mai exact, în aceste zile, „fratiile” aflate in spatele „afacerilor” derulate la nivelul mai multor structuri din sistem se agita de mama focului „sa incheie”, in acte, „circuitele financiare” paralele, pe care, cel putin pana acum, inspectorii Curtii de Conturi nu s-au obosit sa le descalceasca pana acum, mai spun jurnaliștii de la national.ro.

SPP-ul, PRIMA BOMBĂ care va dinamita diverse instituții de forță

„Iar asa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, prima „bomba” care va dinamita diverse institutii de forta, un exemplu concret fiind chiar SPP-ul, va fi achizitia de masini de lux, pentru modernizarea parcului auto a respectivelor institutii.

Insa numaratoarea le-ar fi iesit unora stramb, astfel ca exista suspiciuni ca unele autoturisme Audi 6, desi in plus fata de comanda initiala, continua sa fie spalate prin curtea structurii „pe persoana fizica”. Asa ca viitoarele controale ale Curtii de Conturi, care vor fi declansate in curand, se anunta unele mai mult decat spectaculoase…”, dezvăluie jurnaliștii de la national.