Evenimentul Zilei > Actualitate > Dezastru TOTAL! Anunțul APOCALIPTIC venit din California. Savanții au declanșat CODUL ROȘU. Fenomenul care se REPETĂ după 800.000 de ani
Dezastru TOTAL! Anunțul APOCALIPTIC venit din California. Savanții au declanșat CODUL ROȘU. Fenomenul care se REPETĂ după 800.000 de ani

Dezastru TOTAL! Anunțul APOCALIPTIC venit din California. Savanții au declanșat CODUL ROȘU. Fenomenul care se REPETĂ după 800.000 de ani

Cercetarea făcută de Institutul de Oceanografie din cadrul Universității din California scoate la suprafață date apocaliptice. Situația, ignorată ani în șir de oameni, a devenit critică, iar în acest moment nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record.

Conform observaţiilor realizate în cadrul Observatorului Maima Loa din Hawaii, concentraţia de gaze de seră a crescut la 410,31 de părţi per milion în ultima lună. Conform Tech Times. Pentru ca tabloul să fie și mai sumbru, cercetătorii au specificat că aceasta este cea mai mare concentraţie de dioxid de carbon înregistrată în ultimii 800.000 de ani. 

''Anterior Revoluţiei Industriale, nivelul de dioxid de carbon a fluctuat, dar nu a trecut niciodată de 300 ppm în niciun moment din cei 800.000 de ani,'' au declarat membrii instituţiei. 

Cercetătorul Ralph Keeling, ce a studiat arhivele privind dioxidul de carbon din atmosfera planetei, susţine că principalul factor ce a dus la creşterea nivelului de dioxid de carbon este combustibilul fosil.  

Dioxidul de carbon este cel mai răspândit gaz de seră produs de activităţile umane ce odată acumulat în atmosferă duce la încălzirea globală. Agenţia de Protecţie a Mediului din SUA susţine că activităţile umane se află în spate creşterii gazelor de seră din atmosferă din ultimii 150 de ani. 

Printre principalele surse de poluare se numără transportul, producţia de energie, industria şi agricultura. 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: