Evenimentul ZileiSocialUn deținut s-a spânzurat în penitenciar. Gestul vine după ce acesta intrase în greva foamei

Un deținut s-a spânzurat în penitenciar. Gestul vine după ce acesta intrase în greva foamei

Un deținut s-a spânzurat în penitenciar. Gestul vine după ce acesta intrase în greva foamei
Cosmin Rostogolea, fostul președinte al Asociației „Tineri Gorjeni”, s-a spânzurat miercuri în Penitenciarul Târgu Jiu. Bărbatul avea 41 de ani şi era condamnat la 5 ani și 8 luni pentru viol și ultraj.

 Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj a declanșat o anchetă în acest caz. „Avem o sesizare, cu privire la faptul că la Penitenciarul Târgu Jiu, s-ar fi spânzurat o persoană care era încarcerată. Polițiști din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, vor efectua cercetarea la fața locului, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc fapta”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

 

Cosmin Rostogolea era nemulțumit că i se refuzase liberarea condiționată. Bărbatul a intrat de trei ori în acest an în refuz de hrană și chiar de apă, ultima data în luna mai. Rostogolea nu mai suporta regimul de detenție și se plângea că este agresat de un deținut.

El se afla în penitenciar din luna septembrie 2015, fiind condamnat la 5 ani și 8 luni pentru viol și alte fapte cu violență, scrie gds.ro.

 


Accesează: