Evenimentul Zilei > Justitie > Detalii neștiute în cazul lui Chițoiu. Apariție bombă în ancheta procurorilor
Detalii neștiute în cazul lui Chițoiu. Apariție bombă în ancheta procurorilor

Detalii neștiute în cazul lui Chițoiu. Apariție bombă în ancheta procurorilor

Ancheta în dosarul vicepremmierului Daniel Chițoiu implicat în accidentul în urma căruia a murit un om a luat o întorsătură neașteptată.

Un denunț a determinat procurorii să cerceteze noi aspect ale cazului. În această săptămână, cercetarea în dosarul accidentului mortal în care a fost implicat Daniel Chițoiu, fost ministru al finanțelor, fost președinte ANAF și actual secretar general al ALDE, a fost extinsă in rem, fiind vizați chiar medicii care l-au internat.

Procurorii vor să verifice dacă nu cumva Chițoiu a fost favorizat în vreun fel sau nu în momentul în care a fost internat la terapie intensivă deși, imediat după momentul accidentului a fost surprins în mai multe imagini mergând alături de anchetatori fără nicio problemă vizibilă de sănătate.

„Apreciez că în această cauză nu poate fi ignorată practica judiciară anterioară a Înaltei Curți de Casație și Justiție care, nu mai demult de anul 2015, a condamnat un medic de la Spitalul Floreasca din București tocmai pentru infracțiunea de favorizare a infractorului săvârșită prin acordarea de îngrijiri medicale (nefiind necesare) fostului premier Adian Năstase, tergiversând astfel executarea pedepsei cu închisoarea la care acesta din urmă a fost condamnat”, spune denunțătorul în cazul lui Daniel Chițoiu

Reamintim că pe 26 decembrie 2019, fostul ministru al finanțelor a intrat pe contrasens cu mașina în zona localității Zamfirești, județul Argeș, pe DN7, și a izbit un alt automobil. Șoferul acestuia, în vârstă de 82 ani, a murit pe loc, iar soția lui s-a stins la spital. Alte două persoane au fost rănite, potrivit antena3.ro