Evenimentul Zilei > Actualitate > Despărțire-șoc în televiziune! Ajunge la radio după 21 de ani „pe sticlă″: Am decis să plec
Despărțire-șoc în televiziune! Ajunge la radio după 21 de ani „pe sticlă″: Am decis să plec

Despărțire-șoc în televiziune! Ajunge la radio după 21 de ani „pe sticlă″: Am decis să plec

La 62 de ani, celebrul jurnalist britanic Andrew Marr a confirmat că părăseșete BBC pentru că este dornic să-și recupereze propria voce. După 21 de ani de televiziune, unul dintre cei mai incisivi moderatori a declarat că va prezenta emisiuni la radio.

Andrew Marr prezenta duminică dimineața emisiunea politică emblematică a televiziunii finanțate din banii publici. După despărțirea de BBC, el va prezenta emisiuni la posturile de radio LBC și Classic FM.

De asemenea, va semna editoriale și analize politice pentru diverse ziare din Marea Britanie. Anunțul schimbării profesionale a fost lansat pe Twitter: „Anunț personal. După 21 de ani, am decis să plec de la BBC.

Las în urmă multe amintiri fericite și colegi minunați, dar de la Anul Nou mă mut la Global pentru a scrie și prezenta emisiuni politice și culturale, și pentru a scrie pentru ziare.″

Andrew Marr anunță un deceniu și mai turbulent în Marea Britanie

Vedeta TV a mai adăugat: „Cred că politica și viața publică britanică vor trece printr-un deceniu și mai turbulent și, așa cum am spus, sunt dornic să îmi recuperez propria voce. De 16 ani fac emisiunea Andrew Marr în fiecare dimineață de duminică și probabil că este mai mult decât suficient timp pentru oricine!″

foto: commons.wikimedia.org

Andrew a mai spus că așteaptă cu nerăbdare să facă „jurnalism politic foarte regulat la LBC, fără niciun filtru, în întregime cu vocea mea.″ „La Classic FM, voi explora dragostea mea pentru muzica clasică și pentru cultură în general, alături de invitați surprinzători″, a mai precizat vedeta BBC.

Andrew a scris pentru ziarul Independent și a fost redactor politic la BBC cinci ani înainte de a obține propria emisiune, Sunday AM, în 2005. Ulterior, aceasta a fost redenumită The Andrew Marr Show.

De asemenea, el a realizat documentare pentru postul de televiziune, printre care Andrew Marr’s History of Modern Britain (BBC2) și Andrew Marr’s Megacities (Andrew Marr’s Megacities).

foto: captură YouTube – Andrew Marr și premierul britanic Boris Johnson

În urma unui accident vascular cerebral suferit în ianuarie 2013, Andrew a fost spitalizat timp de două luni, dar a revenit ca prezentator al emisiunii The Andrew Marr Show în septembrie.

În luna iunie a acestui an, a fost lovit de ceea ce el a descris ca fiind o criză „urâtă″ de Covid-19, în ciuda faptului că a fost vaccinat cu schema completă, conform The Sun.