Descoperirea din China care a șocat tot globul. Efectele sunt inestimabile

Descoperirea din China care a șocat tot globul. Efectele sunt inestimabileChina. Sursa foto: Wikipedia

China descoperă un zăcământ masiv de aur în valoare de aproape 80 de miliarde de euro, mai mare decât cel din mina South Deep, din Africa de Sud. Ar putea fi cea mai mare rezervă de aur la nivel mondial.

Se anticipează că un zăcământ masiv de aur din provincia Hunan din China Centrală va conține 1.000 de tone metrice (1.100 de tone SUA) de minereu de înaltă calitate, a anunțat presa de stat. Biroul Geologic a confirmat descoperirea în comitatul Pingjiang, în regiunea de nord-est a provinciei, transmite abp.

Ar putea consolida economia Chinei

Conform raportului din presa de stat chineză, acesta este evaluat la aproximativ 600 de miliarde de yuani (aproximativ 80 de miliarde de euro), zăcământul ar putea fi cea mai mare rezervă de aur la nivel global, depășind mina South Deep din Africa de Sud, care deține 930 de tone metrice.

Explorările primare au scos la iveală 40 de filoane aurifere la o adâncime de 2 kilometri, care conțin aproximativ 300 de tone metrice de aur. Modelarea 3D avansată indică posibilitatea existenței unor rezerve suplimentare la adâncimi mai mari, care ar putea ajunge la 3 kilometri. Se așteaptă ca această descoperire să consolideze semnificativ industria aurului și capacitățile economice ale Chinei.

Un expert în prospectarea minereurilor din cadrul biroului, Chen Rulin, a declarat: „Multe carote de rocă forate au arătat aur vizibil”. El a adăugat, de asemenea, că o tonă de minereu în intervalul de 2 000 de metri conținea până la 138 de grame de aur.

Aur

Aur. Sursa foro: pixabay

Prețul aurului a crescut brusc

Potrivit lui Liu Yongjun, șeful adjunct al biroului, tehnologiile avansate, inclusiv modelarea geologică 3D, au fost esențiale în identificarea rezervelor din câmpul aurifer Wangu. Explorarea suplimentară la periferia sitului a dat, de asemenea, rezultate promițătoare, a adăugat el.

Potrivit unui raport al CNN, descoperirea recentă a unor rezerve masive de aur în provincia Hunan din China a adus o undă de șoc pe piața mondială, ducând la creșterea prețurilor aurului.

Traiectoria viitoare a prețului aurului rămâne imprevizibilă, fiind modelată de un mix complex de factori, inclusiv ratele dobânzilor, inflația și riscurile geopolitice. În timp ce unii analiști anticipează o tendință crescătoare, alții îndeamnă la prudență din cauza volatilității inerente a piețelor de mărfuri.

China, cel mai mare producător de aur

În calitate de cel mai mare producător de aur din lume, China a contribuit cu aproximativ 10 % din producția globală în 2023, conform datelor World Gold Council.

Prețul aurului a crescut în acest an, pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice globale, potrivit Reuters. La 30 octombrie, cel mai activ contract futures pe aur de la Shanghai Futures Exchange a atins un nivel record de 639,48 yuani pe gram.

Până la închiderea ședinței de tranzacționare de joi, contractul crescuse cu 1,16%, până la 617,7 yuani pe gram, marcând o creștere de 27,8% de la începutul anului.

Ne puteți urmări și pe Google News