Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIREA de senzaţie care va SALVA milioane de oameni. O BOALĂ CRONICĂ va putea fi vindecată în doar câteva minute
DESCOPERIREA de senzaţie care va SALVA milioane de oameni. O BOALĂ CRONICĂ va putea fi vindecată în doar câteva minute

DESCOPERIREA de senzaţie care va SALVA milioane de oameni. O BOALĂ CRONICĂ va putea fi vindecată în doar câteva minute

Lumea medicală este uluită de o nouă descoperire prezentată recent la Conferința Mondială pe tema unei boli cronice cu o incidență de peste 400 de milioane de pacienți la nivel global.

În cadrul unui experiment desfăşurat la Universitatea Newcastle din Marea Britanie s-a descoperit o nouă modalitate de a vindeca una dintre bolile cu care populaţia secolului 21 se confruntă fără success, cu ajutorul unei intervenții chirurgicale minore. Noutatea constă în faptul că efectul acestei acţiuni este permanent.

Specialiştii britanici au dezvoltat o metodă prin care pot vindeca definitiv diabetul de tip 2 prin extragerea chiar și a mai puțin de un gram de grăsime din pancreas. Metoda a fost experimentată pe 27 de pacienți obezi, dintre care 18 erau diagnosticați cu diabet de tip 2, tratați în Spitalul Universitar Newcastle, informează reporterntv.ro

Subiecţii au fost supuşi unei intervenţii chirurgicale prin care a fost montat un inel gastric pentru reducerea absorției substanțelor nutritive. Urmarea acestei operaţii a fost pierderea în greutate. În cazul diabeticilor, însă, nu este de ajuns, neînregistrându-se nicio scădere la nivelul grăsimii din pancreas. Astfel, cercetătorii au hotărât că o intervenție directă asupra pancreasului poate avea efect. Rezultatele acestei operații au fost spectaculoase, iar toți cei 18 pacienții s-au vindecat de diabet. 

Diabetul de tip 2 este una dintre cele mai răspândite boli cronice, care, de obicei, debutează la persoane în vârstă de peste 30 de ani şi devine din ce în ce mai frecvent la grupele de vârstă superioare. România ocupă locul 2 n Europa în ceea ce privește incidența diabetului zaharat de tip 2, conform studiului epidemiologic PREDATORR.