Evenimentul Zilei > International > DESCOPERIREA STUPEFIANTĂ din BUNCĂRUL lui Hitler. ADEVĂRUL ASCUNS de serviciile ruse. Chiar s-a SINUCIS fostul dictator?
DESCOPERIREA STUPEFIANTĂ din BUNCĂRUL lui Hitler. ADEVĂRUL ASCUNS de serviciile ruse. Chiar s-a SINUCIS fostul dictator?

DESCOPERIREA STUPEFIANTĂ din BUNCĂRUL lui Hitler. ADEVĂRUL ASCUNS de serviciile ruse. Chiar s-a SINUCIS fostul dictator?

Ziua de 30 aprilie 1945 a rămas întipărită în memoria colectivă ca ziua în care nazismul cade, realmente, după sinuciderea dictatorului Adolf Hitler. Totuși, misterul care înconjoară rămășițele din interiorul construcției a produs nenumărate speculații și teorii despre o posibilă evadare secretă a fostului Fuhrer și conspirații susținute de la cel mai înalt nivel. În sfârșit, oamenii de știință pot spune cu certitudine care este adevărul, ascuns în spatele atâtor mituri.

Un studiu criminalistic efectuat asupra rămășițelor păzite cu sfințenie de Serviciile secrete ruse timp de 70 de ani a ajuns la concluzia pe care marea majoritate a istoricilor o susțineau demult: în fața înfrângerii inevitabile, Adolf Hitler se sinucide, în buncăr, la 30 aprilie 1945, conform National Public Radio.

 

Patologii din Franța au publicat un studiu în European Journal of Internal Medicine, după ce li s-a permis, după lungi perioade de așteptare care țineau teoriile alternative și conspirațiile în viață, să studieze o dantură aflată în posesia Moscovei încă de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Rămășițele au fost luate din Fuhrerbunker de soldații sovietici ajunși la construcția în care Hitler și anturajul lui restrâns și-au petrecut ultimele zile de viață. În acel infam loc, temuții soldați SS au dat foc rămășițelor dictatorului și celor ale soției lui Hitler, Eva Braun.

A fost pentru prima dată când unei echipe de cercetători din afara Rusiei i s-a permis accesul la dinții deveniți celebri.

Cercetătorii au amintit că Hitler avea o dantură precară, iar, la vârsta de 56 de ani, când a și murit, îi rămăseseră doar câțiva. Analiza a obținut rezultate confirmate de descrierea oferită de dentistul fostului dictator. În plus, nu au fost detectate urme de carne, adăugând și mai multă veridicitate analizei, având în vedere că fostul Furher era vegetarian.