UPDATE. Autoritățile ÎȘI PASEAZĂ VINA pentru MOARTEA Alexandrei! Amănunte TERIFIANTE

Ipoteză șocantă în cazul fetelor dispărute în Olt. Polițiștii au găsit rămășite umane acasă la un mecanic auto, care se presupune că a luat la ocazie pe una dintre fete.

UPDATE 11: Suspectul de la Caracal, bănuit de CANIBALISM. Dezvăluiri șocante ale anchetatorilor

UPDATE 10: Crime la Caracal. Ultima oră. Președintele CSM a cerut anchetarea procurorului

UPDATE 9: Suspectul în cazul crimei de la Caracal cercetat și în alt dosar. De ce mai este invinuit

UPDATE 8: „Poliția putea intra în locuință și fără mandat!” Adevărul despre crimele de la Caracal

UPDATE 7STS a făcut precizări de ultimă oră în care arată că singura posibilitate legală și fezabilă pentru o  localizare mai precisă a unui apel 112 este utilizarea aplicației dezvoltată și lansată de Serviciul de Telecomunicații Speciale, în data de 15 februarie  2019, denumită „Apel 112”. Aplicația „Apel 112” permite transmiterea coordonatelor geografice ale terminalului telefonic mobil, tocmai pentru îmbunătățirea poziției de localizare a apelantului la 112.

Totodată, prin apelarea numărului de urgență 112 este furnizată și disponibilă în mod automat informația de localizare transmisă de operatorul reţelei publice mobile. În acest sens, STS a transmis trei imagini în care prezintă, grafic, locul în care se afla Alexandra, fata care a sunat, disperată, la 112, joi, înainte de a fi ucisă.

Zona primară de localizare este reprezentată sub forma unui unui cerc sau sector de cerc, așa cum se poate observa în imaginile de mai jos. În cazul de față,  victima a fost găsită în zona afișată, la limita inferioară a acesteia.

Figura 1.  Informația de localizare asociată primului apel (primul apel realizat în 25.07.2019, la ora 11:05:04, având o durată de 45 de secunde)

Pe durata celui de al doilea apel informația de localizare este cea reprezentată în figura nr. 2, de unde se poate deduce că telefonul victimei a comutat pe o altă celula a operatorului de comunicații  mobile.

Figura 2.  Informație de localizare asociată celui de al doilea apel (al doilea apel realizat în 25.07.2019, la ora 11:06:21, având o durată de 2 min. 20 sec.)

Pe durata celui de al treilea apel informația de localizare a fost identică cu cea primită în cazul primului apel efectuat de victimă

Figura 3.  Informație de localizare asociată celui de-al treilea apel (al treliea apel realizat în 25.07.2019, la ora 11:12:33, având o durată de 1 min. 38 sec.)

UPDATE 6: Crimele de la Caracal – cât de slab s-a intervenit! „Trebuie să luăm atitudine cât mai dură!”

UPDATE 5: Anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal în cazul criminalului în serie

Citește și: Criminalul în serie din Cipru şi lecţiile neînvăţate de cei care trebuie să ne apere vieţile

UPDATE 4: Iohannis se implică în tragedia de la Caracal. Solicitarea din CSAT

UPDATE 3: Una dintre fetele dispărute și, probabil, ucise, este nepoate unui cunoscut analist din România, Alexandru Cumpănașu. Acesta a vorbit, în direct la România TV, despre tragedia prin care trece familia sa.

„Îmi este foarte greu să vorbesc de acest lucru. Noi în familie, avem o regulă, nu vorbim despre ceea ce se întâmplă în familia noastră. Dar fac acest gest pentru că jigodiile din fruntea statului român să nu aibă impresia că scapă. Fiecare dintre şefii acestor sisteme mă cunosc bine. Dacă mi-a intrat în cap că vor pleca, vor pleca! Şi o să vă dau detalii pe care poate nu le ştiţi. Ofiţerii de poliţie, în timp ce Alexandra era în casă, stăteau la poartă. În timp ce ea ţipa şi a fost auzită, erau opriţi de către procurori să intre. Deşi unii dintre ei au vrut să intre chiar şi fără să îndeplinească termenul de ora 6.00, procurorul de caz a dispus să nu se intre. Eu am aflat la 11 seara azi-nopate şi de atunci nu am dormit deloc.

Aici eu vreau ca nişte capete să cadă. Nişte jigodii să plece. Atenţie! (...) Art. 27 din Constituţie spune clar pentru toţi că un cetăţean, eu, nu un procuror sau poliţist care are autoritate, poate oricând să intre în domiciliul oricăriei persoane dacă o face pentru a salva viaţa unei persoane şi are indicii în acest sens. Păi ce judecător cretin a putut fi acela care pune rezoluţie ora şase? (...) Stă în faţa casei criminalului, să se îndeplinească termenul de ora şase, când are Constituţia de partea lui. Ce poliţist şi procuror are sufletul acesta? (...) STS, să dea trei adrese false? Cât de cretin, cât de prost să fii? Dacă şeful STS nu-şi dă demisia azi, vă asigur că mâine va fi plângere la Parchet pentru tot ceea ce s-a întâmpat la STS, de la soft până la clădirile de acolo. S-au băgat sute de milioane de euro, unde au ajuns banii ăia? În buzunarele cui?", a declarat Alexandru Cumpănaşu.

UPDATE 2: După acuzațiile din partea Poliției, potrivit cărora Serviciul de Telecomunicații Speciale le-ar fi dat informații nefolositoare, STS a reacționat printr-un comunicat:

„La fiecare din cele trei apeluri, informația de localizare primară a fost disponibilă la nivelul Dispeceratului de Poliție, fiind transmisă de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unui identificator de sector de celulă (cell-id/sector-id), conform art. 27 din Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Această informație de localizare primară a fost preluată de sistemele informatice SNUAU și pusă la dispoziţia operatorilor 112 şi dispecerului Poliției, în sistemul informatic GIS, așa cum a fost primită, pe timpul procesării apelului. Referitor la cazul aflat în discuție, către numărul de urgență 112 au fost inițiate 3 apeluri la 112:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

-          11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției -          11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112 -          11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25 -          11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției -          11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, apelanta nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36 -          11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției -          11:12:51: : dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală. STS nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Toate aceste informații sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc și sunt disponibile la nivelul operatorilor și dispecerilor implicați în gestionarea cazului”.

UPDATE: Una dintre fete a sunat ieri la 112. Fata a spus că este sechestrată.

Oficiali din Poliția Română susțin că polițiștii au fost trimiși de operatorul STS la trei adrese diferite și s-au făcut percheziții în mai multe case.

Niciuna dintre adresele indicate nu erau, însă, corecte.

Pe baza informațiilor obținute de polițiști, s-a ajuns la casa mecanicului auto. Acolo au fost găsite mai multe rămășite ce par a fi umane.

Se presupune că fetele au fost tranșate și rămășițele arse.

Anchetatorii suspectează că în curtea lui Gheorghe Dincă, zis George „Popicu”, ar putea să fi fost tranșate mai multe victime.

„În data de 25, colegii mei din IPJ Olt au fost sesizați de părinții unei fete, în vârstă de 15 ani, că aceasta a dispărut în data de 24 de la domiciliu și n-a mai revenit, în zona municipiului Caracal.

VIDEO:

În cauză, au fost efectuate trei percheziții, în cadrul unui dosar întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate, în mod ilegal.

În această dimineață, în urma unei percheziții la locuința unui bărbat de 57 de ani, mecanicul auto, au fost identificate mai multe rămășițe ce par a avea origine umană. (...)

La fața locului, se află un medic de la medicină legală.

Rămășițele vor fi transportate la Serviciul de Medicină Legală, unde vor fi efectuate expertize pentru a se stabili dacă au sau nu origine umană.

În cursul acestei zile, cei de la Medicină Legală vor da un rezultat. Bărbatul de 57 de ani e în custodia poliției și este audiat chiar în acest moment.

Întrebat dacă sunt mai multe cadavre, purtătorul de cuvânt al IGPR nu a dat un răspuns clar, vorbind despre posibile rămășite umane, analizate la Medicină Legală”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt IGPR.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Nu se știe deocamandată dacă descoperirea are legătură sau nu cu aceste cazuri de dispariție, dar e una dintre pistele pe care le investighează acum anchetatorii.

Medicii legiști au fost chemați la fața locului pentru a lua probe care să arate dacă rămășitele umane sunt ale fetei de 15 ani căutată deja de două zile.

Polițiștii au ajuns deja la mecanicul auto, folosindu-se de datele GPS de pe telefonul fetei. Anchetatorii vor să afle și dacă alte două dispariții din Olt sunt legate de acest caz șocant.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a spus că, dacă se confirmă, e varianta cea mai groaznică.

„Există același mod de operare, fetele seamănă între ele, au dispărut în aceleași condiții. Polițiștii au ajuns, din aproape în aproape, la un suspect.

Se va face o analiză de ADN, e treaba medicilor legiști să verifice dacă există o legătură între rămășițe și fetele dispărute.

Nu există nicio crimă perfectă, în cele din urmă se descoperă autorul. Acum, să sperăm că nu sunt ele. (...)

Sunt criminali în serie în cazuistica noastră.

Pare același mod de operare, același tip de femeie. Un criminal în serie se perfecționează de la caz la caz, lasă mai puține urme, dar ei sunt niște animale bolnave și se dau de gol, sunt oameni singuri, cu probleme psihice, acționează într-o manieră ciudată, dar e posibil să fie și oameni sociabili, cu personalitate dublă. La acest bănuit, s-a ajuns cu metode de monitorizare”, sustine Liviu Chesnoiu.

Două fete care locuiesc în localități diferite, dar în apropiere de Caracal, au dispărut în condiții asemănătoare, la trei luni distanță. Cele două au fost văzute ultima oară în timp ce erau luate la ocazie.

Fetele seamănă ca înfățișare și au și vârste apropiate. Prima fată, Mihaela, a dispărut în 14 aprilie, când a plecat de acasă, din comuna Dioști, spre Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat.

La întoarcere, a luat o mașină la ocazie și de atunci nu a mai văzut-o nimeni.

La trei luni diferență, în 24 iulie, a dispărut și o a doua tânără, Alexandra, din comuna Dobrosloveni. Se întorcea spre casă, din Caracal, de la liceul la care învață. S-a urcat într-o mașină la ocazie și a dispărut.