El „este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescență care și-a pierdut viață în condiții dramatice. Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență”, anunță Administrația Prezidențială.

Președintele României va solicită o anchetă în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie.

„În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați. De asemenea, toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranță cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, adaugă Președinția.
Alexandra, față de 15 ani dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorghe Dincă, a apucat să sune la 112 chiar de mai multe ori și a și dat detalii despre locul în care se află, însă autoritățile nu au reușit să facă ceva pentru a o salva, astfel că Poliția și STS arată cu degetul în curtea vecină.

Oficialii IGPR dau vină pe cei de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), susțînând că le-au transmis trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore.