Primele informaţii oferite de anchetatori arată că Nicolae Mahale s-ar fi împuşcat în cap, joi, în jurul orei 12.30,  cu o armă Kalashnikov, modificată  doar pentru a trage foc cu foc. “Este o armă de calibrul 7,62, fabricată în România, modificată pentru vânătoare. Face parte dintr-o serie fabricată în acest scop, la Fabrica de armament de la Cugir şi  comercializată de Romarm, care, acum nu se mai produce.”, a explicat, pentru EVZ, unul dintre anchetatori. Criminaliştii chestionaţi de EVZ susţin că toate indiciile conduc către un gest sinucigaş. Cu toate acestea, în cadrul anchetei vor fi audiate mai multe persone.

În locuinţa celui decedat, un apartament situate într-un bloc de pe Aleea Negru Vodă – peste drum de clădirea în care funcţionează Institutul Bancar Român – oamenii legii au descoperit o staţie de radio locaţie.

FOTO: google.ro

Din acest motiv, unii dintre vecini au spus că ar fi fost transmisionist în Armată. Alţii, a declarat că a fost în trupele de Securitate. Din datele obţinute până acum de către anchetatori reiese că Nicolae Mahala a lucrat “câţiva ani” după evenimentele din decembrie 1989, în cadrul Ministerului de Interne, în cadrul unei unităţi ce aparţine Poliţiei Române. S-a pensionat înainte de termen, la mai puţin de 50 de ani.

Din declaraţiile  unora dintre vecini reiese că, în ultima vreme, fostul poliţist, care locuia singur, căzuse în patima beţiei, mai ales după ce îi murise soţia. Alţii susţin că era grav bolnav. Unul dintre vecini, apropriat şi partener de pahar, îl vizita des şi îi mai cumpăra pâine sau îi făcea cumpărăturile. Acela l-a şi descoperit, mort, şi a sunat la Serviciul de Urgenţă 112, au precizat, pentru EVZ, surse judiciare..

La parterul blocului de pe strada Negru Vodă, din Capitală, unde a avut loc tragedia se află şi Unitatea Specială 76 Jandarmi Protecţie Instituţională “Instituţii Financiar Bancare”.

Dosarul a fost preluat de Serviciul Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei, Biroul morţi suspecte. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a produs incidentul, principala ipoteză fiind sinuciderea.