Evenimentul Zilei > Actualitate > DESCOPERIRE TERIFIANTĂ din spațiu! Astronomii sunt în stare de ȘOC. Ar putea schimba TOT ce știam până acum
DESCOPERIRE TERIFIANTĂ din spațiu! Astronomii sunt în stare de ȘOC. Ar putea schimba TOT ce știam până acum

DESCOPERIRE TERIFIANTĂ din spațiu! Astronomii sunt în stare de ȘOC. Ar putea schimba TOT ce știam până acum

Gazul care înconjoară o gaură neagră supermasivă izbucnește deasupra și dedesubtul discului ca o fântână tridimensională, au relevat noi simulări.

În timp ce se presupunea că inelele de gaze din jurul găurilor negre active luau forma unei gogoși, cercetătorii spun că realitatea este mult mai complexă.

Simulările și observațiile efectuate sugerează că „gogoașa” este de fapt o structură mai dinamică făcută de trei componente gazoase care circulă în mod constant.

În noul studiu, cercetătorii de la Observatorul Național Astronomic din Japonia (NAOJ) au observat gaura neagră supermassivă din centrul galaxiei Ciricinus, la aproximativ 14 milioane de ani-lumină distanță.

Ei au comparat acestă observație cu o simulare a gazului care cade spre o gaură neagră, de la supercomputerul Cray XC30 ATERUI.

Potrivit echipei, procesul unei găuri negre este format din trei pași.

În primul rând, gazul rece formează un disc lângă planul de rotație, încălzindu-se până când moleculele se descompun.

Unele dintre aceste molecule sunt expulzate deasupra și dedesubtul discului. Și apoi, aceste molecule cad înapoi pentru a crea o structură asemănătoare fântânii.

Oamenii de știință au încercat să înțeleagă mai bine natura acestor structuri misterioase în inima fiecărei galaxii.

Dar, potrivit cercetătorilor, cele mai recente descoperiri ar putea schimba ceea ce credeam că știm, potrivit Daily Mail.