Evenimentul Zilei > Social > Descoperire ŞOCANTĂ în Focşani. Locuitorii oraşului au AFLAT abia ACUM despre ce e vorba
Descoperire ŞOCANTĂ în Focşani. Locuitorii oraşului au AFLAT abia ACUM despre ce e vorba

Descoperire ŞOCANTĂ în Focşani. Locuitorii oraşului au AFLAT abia ACUM despre ce e vorba

Caz şocant în Focşani. Apa de băut de la robinete a fost infestată cu fecale. Astfel, între 15 şi 20 aprilie, focşănenii din zona de nord a oraşului, din cartierele Obor şi Gară, ar fi primit, la robinete, apă improprie consumului uman.

Sursa de alimentare de la punctul Babele, care aparţine SC CUP SA Focşani, a fost contaminată de la o sursă din apropiere, la Boloteşti, informează Ziarul de Vrancea. Deşi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea monitorizează săptămânal calitatea apei furnizate populaţiei, există posibilitatea ca apa infestată să fi ajuns la populaţie în perioada dintre recoltarea probelor şi aflarea rezultatelor. Astfel, probele au fost recoltate pe 15 aprilie, iar rezultatele au fost aflate peste 5 zile. DSP a constatat că în apă este o "contaminare de origine fecală" faţă de care CUP n-a efectuat dezinfecţia apei, fiind un pericol pentru sănătatea publică. Staţia Babele a fost închisă şi şeful CUP, Gheorghe Vasilescu, neagă că vreo picătură din apa infestată ar fi ajuns la consumatorii din Focşani.

Referitor la probele de apă prezentate la DSP Vrancea, în data de 15.04, 2015, în cadrul programului de monitorizare de control, din instalaţia centrală de aprovizionare cu apă potabilă a oraşului Focşani – ZAA Babele s-au constatat următoarele: depăşirea NTG la 22 grade Celsius şi la 37 grade Celsius, precum şi prezenţa germenilor patogeni: bacterii coliforme şi Escherichia coli, în apa produsă şi distribuită, prelevată de la rezervoarele de înmagazinare a apei aferente Staţiei din Şoseaua Vrancei ceea ce arată persistenţa unei contaminări de origine fecală şi neefectuarea/ineficienţa dezinfecţiei apei. Probele de apă sunt neconforme fapt ce reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, prin distribuirea către consumatori a apei, care nu se încadrează cerinţelor de calitate”,se arată în răspunsul oferit ieri de DSP Vrancea.