Descoperire medicală de senzație. Anticorpii împotriva COVID -19 trec de la mamă la făt

Descoperire medicală de senzație. Anticorpii împotriva COVID -19 trec de la mamă la făt

Savanții americani au făcut o descoperire de senzație legată de prezența anticorpilor la nou născuți.

Descoperire medicală de senzație. Savanții americani au descoperit că anticorpii la Covid 19, au trecut de la o femeie însărcinate la nou născut. Medicii au descoperit în sângele copilului anticorpi la Covid 19, în condițiile în care femeia care l-a născut fusese vaccinată.

Cercetătorii de la Universitatea Atlantică din Florida, vorbesc despre primul caz cunoscut al unui sugar în al cărui sânge a fost detectat imunogloblina IgG. Acestă valoare reprezintă unul dintre anticorpii produși de organismul uman. Prezența imonuglubilinei IgG în sângele unei persoane infectate atestă faptul că aceasta are anticorpi la noul coronavirus.

Concluzia specialiștilor americani este una interesantă și anume că și femeile însărcinate se pot vaccina fără probleme. Mai mult, anticorpii obținuți de acestea ca urmare a vaccinării, se transferă și la copii.

„Am demonstrat că anticorpii IgG împotriva SARS-CoV-2 sunt detectabili în testul de sânge prelevat din cordonul ombilical al unui nou-născut după ce mama a primit o singură doză de vaccin„, susțin cercetătorii americani.

Au prelevat sînge din placentă. Descoperire medicală de senzație

Până în prezent, vaccinurile anti Covid 19 nu a fost studiate foarte bine în cazul femeilor însărcinate. Specialiștii în acest domeniu al medicinii cred că vaccinul anti Covid 19 se va comporta similar cu cel antigripal sau trivalent. În cazul acestor două tipuri de vaccinuri, medicii spun nu prezintă niciun pericol pentru femeile însărcinate. Mai mult, s-a demonstrat științific că anticorpii dezvoltați de mamă, a trecut prin placentă și la copil.

Compania Moderna, care a dezvoltat un vaccin cu protecție de 94 la sută împotriva Covid 19, a anunțat că a testat și femei gravide. Astfel, un vaccin a fost injectat unei asistente medicale care era însărcinată în 36 de săptămâni. În acest caz nu au existat reacții adverse. Femeia a născut natural la 39 de săptămâni, fără complicații. Descoperire medicală de senzație.

După naștere, medicii au extras din cordonul ombilical mai multe probe de sânge care au fost trimise la analize pentru a depista existanța anticorpilor. Rezultatele analizelor medicale au evidențiat prezența anticorpilor în sângele copilului nou născut, similar cu cei dezvoltați de mamă.

Ceea ce încă nu se cunoaște este gradul de protecție oferit de vaccin nou născutului. În plus, medicii vor să afle momentul optim în care femeile însărcinate pot fi vaccinate.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News