Evenimentul Zilei > Social > Vești bune de la OMS! Cazurile de COVID-19 sunt în scădere pentru prima dată
Vești bune de la OMS! Cazurile de COVID-19 sunt în scădere pentru prima dată

Vești bune de la OMS! Cazurile de COVID-19 sunt în scădere pentru prima dată

În ultima săptămâna decesele și infectările cu COVID-19 au fost în continuă scădere. Este o premieră pentru situația cu care se confruntă întreg globul. Conform datelor oferite de Organizația Mondială a Sănătății soarele începe să apară. Să sperăm că acesta este doar începutul și că vom reveni la viața pe care obișnuiam să o aveam înainte de criza medicală.

Vești bune de la OMS. Conform CNN, suntem în a patra săptămâna în care cazurile noi de infectare cu COVID-19 sunt în scădere semnificativă.

Dacă ne luăm după rapoartele de la nivel mondial, în ultima săptămână s-a înregistrat o scădere de 17 procente în rândul noilor infectări față de săptămâna precedentă. Protivit celor de la OMS, numârul noilor infectati este cel mai mic din data de 26 octombrie 2020 și până în prezent.

Vești bune de la OMS. Care este numărul deceselor

Și decesele au înregistrat o scădere de aproximativ zece procente, mai exact s-au înregistrat 88.000 de decese, față de cele aproximativ 97.000 înregistrate cu o săptămână în urmă.

Chiar dacă încă mai există multe țări în care numărul infecțiilor este în creștere, noile cifre sunt considerate de către OMS drept „încurajatoare”.

SUA înregistrează, în prezent, cele mai multe cazuri de COVID: 871.365 de americani au fost, până acum, infectați. Chiar și așa, numărul de noi infecții raportate în această țară a scăzut cu 19% comparativ cu săptămâna trecută, informează OMS.

La nivel continental, cele mai puține cazuri de coronavirus se înregistrează în Africa, unde numărulul infecțiilor a scăzut cu 22% față de ultima raportare.

De la debutul pandemiei, la nivel glboal au fost raportate peste 107 milioane de cazuri și peste 2,3 milioane de decese provocate de COVID-19, conform datelor universității John Hopkins din SUA.