„Se fac cercetări pentru omor, cadavrul copilului a fost dus, pentru necropsie, la Serviciul de Medicină Legală Bihor. Se aşteaptă rezultatele unor investigaţii de specialitate care s-au solicitat la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru a determina vârsta şi circumstanţele în care a murit acel copil”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gheorghe Vidican.

Este vorba despre un medic rezident, în vârstă de 31 de ani, care lucrează în cadrul secţiei Chirurgie I de la Spitalul Judeţean din Oradea, proaspăt căsătorită cu un medic kinetoterapeut.

Femeia a născut la Maternitatea Oradea, un copil sănătos, la sfârşitul anului 2015.  Bebelușul a fost, de altfel, luat în evidențe și a fost eliberat un certificat de naștere pe numele acestuia.

Numai că, după patru ani, femeia căsătorindu-se a trebuit să-şi schimbe numele.

La Serviciul de Evidență a Populației i s-a cerut certificatul de naștere al copilului, însă a negat că ar fi fost mămică.

A fost anunţată imediat Poliţia care a început cercetările în acest caz.

Anchetatorii au făcut o descoperire macabră. Bebelușul a fost găsit îngropat în apropierea casei părinților femeii, în comuna bihoreană Aușeu.

Procurorii urmează să afle dacă nou-născutul a murit de moarte bună, iar cadavrul a fost ascuns de mamă sau dacă este vorba despre omor.

În ciuda suspiciunilor, medicul a continuat să meargă la serviciu deoarece nu a fost luată nicio măsură administrativă împotriva ei. Miercuri, aceasta a intrat subit în concediu, potrivit romaniatv.net

 

Te-ar putea interesa și: