Poliția a fost alertată după ce un angajat al unei benzinării din Satu Mare a descoperit că în unul dintre tomberoanele pentru gunoi există un bebeluș abia născut.

Evenimentul dramatic a avut loc la vama Petea.

Poliția a sosit de urgență la fața locului pentru a ancheta cazul.

Potrivit primelor informații ale anchetatorilor, femeie de 30 de ani care a venit cu un autobuz din Germania cu destinaţia Botoşani a născut chiar la acea benzinărie.

Femeia însărcinată a intrat în toaleta unei benzinării din Satu Mare, în jurul orei 18:20, și a născut acolo, apoi a abandonat copilul.

Nu se cunoaște, deocamdată, cauza pentru care femeia și-a abandonat copilul.

Pruncul a fost salvat de un angajat al benzinăriei.

Poliţiştii sătmăreni au reuși la scurt timp s-o găsească pe femeia care a făcut asemenea gest incalificabil.

Anchetatorii susțin că, femeia însărcinată a intrat în toaleta unei benzinării din Satu Mare și a născut acolo, apoi a abandonat copilul.

Bebelușul a fost găsit de un angajat al benzinăriei, care a alertat autoritățile.

„Copilul se află la spital, din informațiile pe care le dețin. Acesta trăiește și este stabilizat”, a declarat Paula Gabor, purtătorul de cuvânt al Poliției Satu Mare. Fetița este în afara oricărui pericol, este sănătoasă și are o greutate de aproape trei kilograme.
Polițiștii au găsit-o pe femeie după ce aceasta s-a urcat din nou în autobuz și i s-a făcut rău, iar șoferul a sunat la 112. Personalul de pe ambulanță și-a dat seama că ea a născut recent și au făcut legătura cu bebelușul abandonat. Micuțul a fost stabilizat și a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe. Polițiștii i-au întocmit un dosar penal.

Cazuri de abandon după naștere au fost semnalate și în alte zone ale țării.Astfel, un nou-născut a fost găsit, în luna iulie într-o vie la Nisporeni, după ce a stat ore în șir în soare. Din fericire, copilul este în viață

De asemenea, în luna mai, un bebeluș a fost găsit abandonat pe un câmp din Ilfov, între Vidra și Dobreni, potrivit libertatea.ro