Conform teoriei, bateria telefonului poate dezvălui ceea ce scrii și citești. Astfel s-a descoperit o metodă prin care oamenii de știință și-ar putea da seama ce scrii și ce citești doar studiind nivelul de energie al bateriei.

Cercetătorii au reușit să implementeze un micro-controler în bateria telefonului pentru a putea înregistra curentul din bateria telefonului. Astfel, prin traducerea fluxurilor de energie să se dezvăluie ce taste au fost apăsate și ce zone de pe ecran au fost atinse, informează Playtech.

Tehnica ar putea fi utilizată de hackeri pentru a identifica parole și pentru a descoperi site-urile pe care le vizitezi de pe telefonul mobil. 

Alte informații pe care le pot obține prin monitorizarea fluxului de energie din baterie sunt cele legate de momentul în care a fost accesată camera foto sau când ai dat cuiva un telefon.

Prin această metodă, hackerii pot ataca orice telefon care este utilizat și care nu se află la încărcat.

Bateria este o țintă preferată pentru hackeri, întrucât în baterie se stochează date prețioase despre telefonul mobil. Acestea monitorizează consumul de energie al aplicațiilor pentru a putea îmbunătăți performanța telefonului și a prelungi autonomia bateriei.