”Dacă vin aceste scannere cu soft integrat, cineva trebuie să garanteze populației că informațiile lor personale nu ajung niciunde. Eu am vorbit cu mai mulți IT-iști și mi-au spus că soft-ul integrat, la un termoscanner de tip tunel, care are un soft integrat, soft-ul ăla integrat preia informațiile.

Și eu am întrebat.. aceste informații, garantează cineva că se duc sau nu se duc undeva? Atâta timp cât nu apare cineva din Guvernul României care să garanteze că informația ta nu ajunge niciunde, e un semn de întrebare”, a declarat Cătălin Rădulescu.

”Prin amprenta facială, se preiau informații care se transmit undeva, ăsta e soft-ul. Cum ar fi datele personale, adresă, absolut totul”, a adăugat deputatul. Cătălin Rădulescu a insistat că ”termoscannerul din acel tunel, dacă treci pe undeva, îți ia amprenta facială după care îți ia și informația”.

”Întebați la orice spital. Eu am întrebat, de curiozitate, cum se procedează cu persoanele care intră în spital. Mi s-a confirmat, și asta este exact ceea ce știam eu, că în momentul în care o persoană intră este termoscanată”, a precizat parlamentarul PSD.

Cătălin Rădulescu a ținut să sublinieze că  la supermarket temperatura se ia cu un termometru digital, nu se intră într-un tunel de termoscanare, dar chiar și termometrul digital a fost contestat de mulți avocați.

”Eu vreau ă se tragă un semnal de alarmă. Și dacă mie mi se ia amprenta facială, așa cum se ia, întrebați în orice spital. Rămâne amprenta facială acolo in sistem. E la mintea oricui că, după amprenta facială, se identifică persoana respectivă și are toate datele de identificare. Adică nu suntem copii de grădiniță. Este și o lege care protejează identitatea fiecărui cetățean”, a mai spus deputatul Cătălin Rădulescu, la Antena 3

Intrebat dacă știe pe cineva dispus sa susțină ceea ce spuneți el, Rădulescu a evitat un răspuns , preferând să vorbească despre termometrele digitale.

”Temperatura este una, cu pistolul acela digital care îți ia temperatura e ok. Deși nici atuncea nu e ok, pentru că atunci când îți ia temperatura, eu sunt medic, temperatura trebuie să ți-o  iei în spital sau să ți-o ia bunica, acasă. Nu o iei de față cu toată lumea pentru că este o informație de ordin personal.