Parlamentarul  AUR, Mihai Lasca, a primit o condamnare definitivă, zilele acestea, la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. El a fost trimis în judecată deoarece a blocat și lovit un șofer aflat în trafic, într-un incident care a avut loc în 2019.

Din Parlament, deputatul AUR susține că decizia justiției a fost injustă și spune că a fost condamnat fără să existe o probă directă împotriva sa. Într-o intervenție la Antena 3, el a spus că se va adresa CEDO și va ataca această decizie pe care o consideră „incorectă și nedreaptă”.

„Eu nu am lovit pe nimeni, este o greșeală când spuneți că eu am lovit pe cineva. Așa spune instanța, dar instanța m-a condamnat și m-a judecat fără a avea o probă directă care să mă incrimineze pe mine. Este o decizie injustă și imediat ce vom primi motivarea, împreună cu avocații mei vom ataca la CEDO această decizie incorectă și nedreaptă. Nu intră în discuție limitarea drepturilor de ocupare a unei funcții publice”, a declarat Mihai Lasca.

Deputatul AUR nu regretă incidentul care i-a adus condamnarea și spune că nu a lovit pe nimeni. El spune că nimeni nu poate confirma, din imaginile care au apărut în spațiul public, că el ar fi lovit pe cineva.

„Nu am ce să regret pentru că nu s-a întâmplat așa cum a fost prezentat. Ați văzut acel videoclip în care apar purtând o discuție contradictorie cu partea vătămată. Nici eu și nici judecătorul și nici martorul nu poate să confirme că eu am atins partea vătămată în vreun fel”, a adăugat el.

Mihai Lasca, condamnat definitiv

Deputatul Mihai Ioan Lasca a fost ales în Parlament din partea partidului AUR, deși era trimis în judecată pentru o faptă din 2019. El a fost condamnat, miercuri, definitive, de Curtea de Apel Oradea, la doi ani de închisoare cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii. În plus, el a fost pus sub supraveghere patru ani, timp în care este obligat să anunţe autorităţile dacă îşi schimbă domiciliul sau pleacă de acasă mai mult de cinci zile.

În urmă cu doi ani, în 2019, Mihai Lasca a fost acuzat că a blocat în trafic un şofer şi l-a bătut. Incidentul s-a petrecut pe DN79 Oradea – Salonta, la ieşirea din Nojorid. El a blocat o maşină dupa care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan.