Evenimentul Zilei > Politica > Deputatul Mihai Ioan Lasca, AUR, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a bătut un șofer
Deputatul Mihai Ioan Lasca, AUR, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a bătut un șofer

Deputatul Mihai Ioan Lasca, AUR, condamnat la închisoare cu suspendare, după ce a bătut un șofer

Deputatul Mihai Ioan Lasca, care a intrat în Parlament pe listele AUR, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la doi ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității.
Potrivit jurnaliștilor de la bihorjust.ro, deputatul bihorean Mihai Ioan Lasca a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității, pentru infracțiunea de loviri și alte violențe. El este acuzat că în vara lui 2019 a blocat în trafic un șofer pe care l-a bătut.

Incidentul s-a petrecut pe DN79 Oradea-Salonta, la ieșirea din Nojorid

Curtea de Apel Oradea a respins ca nefondat apelul lui Mihai Ioan Lasca și a menținut decizia Judecătoriei Oradea din noiembrie 2020. Bărbatul se va afla sub supraveghere patru ani, timp în care este obligat să anunţe ofițerul de probațiune dacă își schimbă locuinţa şi dacă pleacă de acasă mai mult de 5 zile.

Ioan Mihai Lasca este acuzat că, pe 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan.

Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față. A deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe cel aflat la volan în față și în zona costală. În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Cum a motivat deputatul gestul său violent

Mihai Lasca le-a spus anchetatorilor că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini ”l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul cu scopul de a-l ajunge și de a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”. El a mai susținut că bărbatul aflat la volan ”și-ar fi rupt ștergătorul din partea stângă și ar fi încercat să-l lovească cu acesta”, conform celor relatate de bihorjust.ro.

Mai mult, incidentul a fost înregistrat de un alt conducător auto, iar imaginile au fost folosite ca probă în proces.