Evenimentul Zilei > Politica > Deputaţii din comisia juridică discută cererrile de arestare preventivă a lui Mircea Roşca şi Ioan Adam
Deputaţii din comisia juridică discută cererrile de arestare preventivă a lui Mircea Roşca şi Ioan Adam

Deputaţii din comisia juridică discută cererrile de arestare preventivă a lui Mircea Roşca şi Ioan Adam

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să se întrunească marţi pentru a finaliza rapoartele cu privire la cererile ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor Mircea Roşca (PNL) şi Ioan Adam (PSD).

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis săptămâna trecută ca scrisoarea ministrului Justiţiei referitoare la cererea Parchetului General de încuviinţare a arestării preventive a liberalului Mircea Roşca să fie înaintată Comisiei juridice, care a avut termen până marţi să prezinte raportul ce urmează să intre în şedinţa de plen convocată pentru aceeaşi dată.

Comisia juridică trebuie să finalizeze şi raportul privind cererea ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PSD Ioan Adam, după ce luarea unei decizii în acest caz a fost amânată de mai multe ori din lipsă de cvorum.

Cele două rapoarte urmează să fie înaintate marţi, înainte de şedinţa de plen a Camerei, iar dacă acestea vor fi finalizate, vor intra pe ordinea de zi a plenului pentru a fi votate.

Plenul trebuie să voteze şi pentru ridicarea imunităţii deputatului Partidului Conservator Ion Diniţă, după ce această decizie a fost amânată de două ori, tot din lipsă de cvorum