Evenimentul Zilei > Politica > Soluţia unui deputat PMP: Arest la domiciliu în locul graţierii colective
Soluţia unui deputat PMP: Arest la domiciliu în locul graţierii colective

Soluţia unui deputat PMP: Arest la domiciliu în locul graţierii colective

Deputatul PMP de Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că o soluţie în locul graţierii colective ar fi arestul la domiciliu, caz în care singura investiţie pe care ar trebui să o facă statul român ar fi brăţările de monitorizare a celor condamnaţi.

"În loc să fie graţiate anumite persoane, să fie mutate în arest la domiciliu, cu acele brăţări de monitorizare, să nu se mai cheltuie din banii noştri – că tot se spune că se cheltuie cu puşcăriile – să cheltuie din banii lor. Să fie arestaţi la domiciliu şi, dacă se folosesc acele brăţări de monitorizare, ar fi cam singura investiţie care trebuie făcută", este de părere Simionca.

Deputatul bistriţean nu este de acord nici cu propunerea ca prejudiciile constatate să fie achitate de către cei ce ar urma să fie graţiaţi în termen de un an de la eliberare, ci aceasta să fie una dintre condiţiile ce trebuie îndeplinite înainte de a beneficia de un act de clemenţă.

"Sunt de părere că toţi infractorii trebuie să-şi ispăşească pedepsele complete. În cazul politicienilor corupţi, în cazul celor condamnaţi pentru evaziune fiscală, cred că, în primul rând, trebuie să se pună accent pe recuperarea prejudiciului. Doar în cazul recuperării complete a prejudiciului poate fi pusă în discuţie graţierea şi amnistia. Graţierea unor astfel de indivizi nu face decât să ne producă frustrare nouă, celor care respectăm legea", a mai spus Ionuţ Simionca.