Depresia COVID lovește mai ales copiii

Depresia COVID lovește mai ales copiii

Ratele de depresie în rândurile copiilor au explodat în timpul perioadei de izolare din cauza COVID, arată un studiu realizat de Universitatea Cambridge.

Cercetarea, care a urmărit comportamentul a 168 de copii, cu vârste cuprinse între 7 ani și jumătate și 11 ani și jumătate, înainte și după ce guvernul britanic a impus prima izolare, a ajuns la concluzia că s-a produs o „creștere semnificativă a simptomelor de depresie” printre participanți.

„În timpul izolării din Marea Britanie, simptomele de depresie ale copiilor au crescut substanțial, față de perioada de dinainte de izolare”, precizează studiul.

„Amploarea acestui efect are o relevanță directă pentru continuarea diferitelor elemente ale politicii de izolare, cum ar fi închiderea completă sau parțială a școlilor.”

Documentul continuă:

„În mod specific, am observat o creștere semnificativă statistic în ratele de depresie, cu o mărime a efectului de la mediu la mare. Rezultatele noastre subliniază necesitatea de a integra impactul potențial al izolării asupra sănătății medicale a copiilor în planificarea răspunsului actual la pandemia globală și revenirea de după ea.”

Studiul celor de la Cambridge este încă un exemplu că izolările dictate pentru a combate COVID constituie o apăsare grea pentru cei tineri.

Tinerii nu sunt pregătiți

În luna august, o cercetare realizată de Centrul american pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a stabilit că mai bine de un sfert dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au „luat serios în calcul” să se sinucidă în cursul lunii precedente, iulie.

„Pandemia de coronavirus 2019 (COVID-19) a fost asociată cu probleme de sănătate mentală legate de morbiditatatea și mortalitatea cauzate de boală și de activitățile de combatere, inclusiv impactul distanțării fizice și al ordinelor de izolare în casă”, arată raportul.

„Simptomele de tulburări anxioase și depresive au crescut considerabil în Statele Unite între aprilie și iunie 2020, în raport cu aceeași perioadă în 2019.”

Copiii și adolescenții suferinzi au avut dificultăți să găsească un ajutor adecvat înperioada pandemiei.

„În condițiile închiderii școlilor, ale perturbării rutinelor și ale îngrijorării părinților din cauza pierderii veniturilor sau a incertitudinilor legate de viitor, copiii trebuie să-și asume sarcini noi, pentru care nu sunt pregătiți. Și, odată cu creșterea numărului de pacienți spitalizați cu COVID-19, paturile libere sunt puține”, scria Associated Press.

„Situație fără precedent”

„La începutul toamnei, numeroase urgențe din Massachusetts au înregistrat săptămânal de circa patru ori mai mulți copii și adolescenți în criză psihiatrică decât de obicei”, declara Ralph Buonapane, directorul programului de sănătate mentală de la Franciscan Hospital for Children din Boston.

„Sunt director al acestui program de 21 de ani și lucrez în serviciile de pedopsihiatrie din anii 1990, și este o situație fără precedent.”

Ne puteți urmări și pe Google News