Evenimentul Zilei > International > Democrații americani cer detalii despre întâlnirile dintre Putin și Trump. Au fost 5 în 2 ani și nu se cunosc detaliile
Democrații americani cer detalii despre întâlnirile dintre Putin și Trump. Au fost 5 în 2 ani și nu se cunosc detaliile

Democrații americani cer detalii despre întâlnirile dintre Putin și Trump. Au fost 5 în 2 ani și nu se cunosc detaliile

Democrații americani cer detalii despre întâlnirile dintre Putin și Trump. Solicitarea a fost lansată oficial luni, din partea a unora din cele mai puternice trei comisii din Camera Reprezentanţilor a SUA, aflate sub controlul democraţilor. Acestea au cerut Casei Albe să comunice detaliile întrevederilor şi schimburilor pe care preşedintele american Donald Trump le-a avut cu omologul său rus Vladimir Putin, informează AFP, citată de Agerpres.

Preşedinţii comisiilor parlamentare pentru Informaţii, pentru Afaceri Externe şi pentru Control al guvernului precizează că în mesajul lor adresat Casei Albe au făcut deja demersuri pentru a şti dacă Donald Trump ''a ascuns" sau "de facto a distrus" rapoartele asupra conversaţiilor avute cu preşedintele rus.
Donald Trump a suscitat discuții intense după întâlnirea pe care a avut-o cu Vladimir Putin, în 16 iulie 2018. La momentul respectiv a părut că ia apărarea liderului rus. Rusia a fost acuzată de amestec în campania prezidenţială din SUA din 2016. "Preşedintele Putin mi-a spus că nu a fost Rusia (cea care s-a amestecat în campanie)… Şi nu văd de ce ar fi ea", a declarat la acea dată, preşedintele american în timpul unei conferinţe de presă.
Scandalul e alimentat și de faptul că, la începutul acestui an, jurnaliștii de la The Washington Post au atras atenția că nu există niciun raport detaliat asupra întâlnirilor pe care Trump le-a avut cu Putin, și au fost nu mai puțin de 5, în 2 ani. Publicaţia a susţinut, de asemenea, că după o întrevedere cu Vladimir Putin în 2017, la Hamburg, Germania, preşedintele american a intrat în posesia notelor translatorului său, cerându-i să nu le dezvăluie altor membri ai Administraţiei sale conţinutul discuţiei, notează Agerpres.