Demisii pe bandă rulantă la Primăria Capitalei. Totul după descinderea procurorilor DNA

Demisii pe bandă rulantă la Primăria Capitalei. Totul după descinderea procurorilor DNA

Mai mulți consilieri de la Primăria Capitalei și-au dat demisiile. Se pare că deciziile lor au legătură cu o anchetă DNA care vizează angajări ilegale făcute la instituția publică.

Procurorii DNA au făcut mai multe percheziții la Primăria Capitalei în urmă cu aproape două săptămâni. Au ridicat mai multe documente, computere și au început și audierile în acest caz. Două secretare angajate în Primăria Capitalei înainte de venirea lui Nicușor Dan au dat deja declarații la DNA.

Demisii pe bandă rulantă

Potrivit unor surse, citate de Antena 3, lista de demisii începe cu Mihai Poenaru, care era până acum director de cabinet al Primarului General. Acesta se ocupa de organizarea întregii activități și s-ar fi autosuspendat, ar fi cerut un concediu fără plată.

Și Șerban Anghel a demisionat. Acesta se ocupa de tot ce însemna audit. Un alt nume important de pe lista demisionarilor este Edmond Niculușcă, directorul-adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, în ședința din 31 ianuarie a Consiliului General al Capitalei s-a decis încetarea mandatelor de consilier în urma demisiei pentru: Ionel - Florian Lixandru, Ionel Puşcaş şi Vasile Petrariu, liderul sindicatului din STB. Acesta își anunțase demisia din 24 ianuarie, după greva de cinci zile care a paralizat Bucureștiul.

Anchetă DNA la Primăria Capitalei

Procurorii DNA au descins joi, 20 ianuarie, în biroul lui Nicuşor Dan, anchetând posibile fapte de corupție petrecute în perioada 2020-2021.

În urma percheziţiilor, procurorii anticorupţie au făcut publică o listă formată din 26 de consilieri ai primarului care ar fi fostr angajaţi fictiv la Primărie. De asemenea, au fost ridicate calculatoarele pe care au fost înregistrate și create contractele de angajare, registrul de intrări și ieșiri, registrul dispozițiilor emise de primar, statul de funcții și documente prin care au fost stabilite drepturile salariale ale fiecărui consilier.

Printre cei vizaţi ancheta procurorilor se numără: Rizea Andrei Vlad, Damian Matei, director interimar al Direcției de Urbanism, Simon Ștefania Georgiana, de la asociația Salvați Bucureștiul, adusă la administrația Parcului Văcărești, Poienaru Oana Cătălina, de la același ONG, dar și Tinu Nicoleta Ramona, deputat USR Constanța, consilier pe probleme de insolvență al Primăriei în cauză.