Evenimentul Zilei > Social > Delia Antal: „«D’ORA» este inspirat din întâmplări adevărate în proporţie de 70%” | GALERIE FOTO
Delia Antal: „«D’ORA» este inspirat din întâmplări adevărate în proporţie de 70%” | GALERIE FOTO

Delia Antal: „«D’ORA» este inspirat din întâmplări adevărate în proporţie de 70%” | GALERIE FOTO

Artista, ce a emigrat din România și a găsit formula succesului în Anglia, a lansat o producţie în mare parte autobiografică.

Delia Antal, protagonista peliculei regizate, scrise şi produse chiar de ea, „D’ORA: imigranta româncă” a simțit gustul celebrității în Anglia, unde a emigrat în urmă cu 11 ani. Acolo a cunoscut multe staruri internaționale și a luat primele lecții de film. După „D,ORA”, pelicula autobiografică lansată în urmă cu câteva săptămâni, care a fost bine primită de criticii de la Londra, Delia se pregătește de o nouă producție, „Ursul”, după Anton Cehov, alături de prietenul său Armand Assante. Într- un interviu pentru EVZ, românca a explicat cum merg lucrurile în lumea filmului internațional, dar şi cum sunt văzuţi românii în lumea artistică internaţională.

EVZ: Ai fost la Festivalul de Film de la Cannes. Ce ai făcut acolo? Cu cine te-ai întâlnit?
Delia Antal:
În fiecare an sunt la Festivalul de la Cannes, consider că este festivalul de film cel mai amplu şi sofisticat în acelaşi timp. Ca persoană din industria filmului găseşti tot ce ai nevoie acolo, de la cursuri de perfecţionare până la a îţi expune filmele de scurt sau lung metraj, documentarele, întâlniri organizate de piaţa de film „March du film”, covor roşu şi tot ce vrei. Anul acesta fac parte din „Producers Network” şi acesta este motivul pentru care am mers acum la Cannes. Ca în fiecare an, am participat la multe premiere şi evenimente unde au fost multe staruri din Europa şi de la Hollywood. Locul în care merg cel mai des este Hotel Du Cap Eden Roc unde stau doar personalităţile şi sunt evenimentele cele mai importante. Am întâlnit nenumărate celebrităţi, de necrezut la câţiva centimetri de mine au stat la taclale Antonio Banderas, Harrison Ford, Arnold Schwarzenegger, Nicole Kidman, Hilary Swank, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Matt Damon şi cei mai importanţi lideri în industrie din lume. Am avut onoarea de a petrece timp şi cu doamna Irina Margareta Nistor la Cannes şi am mers împreună la Eden Roc de două ori. Am fost pentru câteva ore într-un mic paradis, o lume de vis.

„D’ORA” vorbeşte despre emigrare, droguri, sex. În ce măsură se regăseşte povestea ta în film?
Filmul este ficţiune, inspirat din întâmplări adevărate ale mele şi ale celor din jurul meu în proporţie de 70%.

Ai jucat alături de Salman Khan. Ce alţi actori consacraţi ai mai cunoscut?
Foarte foarte mulţi. Am avut ocazia să-i cunosc pe Armand Assante, Dolph Lundgren, Al Pacino, Robert DeNiro, Andy Garcia, Matt Le Blanc, Jean Dujardin, câştigătorului Oscarului, şi mulţi alţi actori cunoscuţi de-afară, dar în acelaşi timp am avut plăcerea să-i cunosc pe Maia Morgenstern, Marcel Iureş şi alţi actori consacraţi de la noi. Nu m-au influenţat deloc, doar am prins încredere în mine cunoscându-i, am o încredere mai mare deoarece am realizat că şi ei sunt oameni ca noi, mănâncă, beau, râd, plâng, bârfesc, fac de toate ca şi noi. Aşa că nu cred că ei sau nimeni altcineva sunt mai speciali că o oarecare persoană.

În multe ţări românii nu sunt bine văzuţi. Te-ai lovit vreodată de prejudecăţi?
La tot pasul acum ceva timp, dar de câteva luni încoace nu prea! Ştii, am observat că în momentul în care eu spun cu mândrie că sunt româncă nu mai îndrăzneşte nimeni să se strâmbe, poate că le este frică. Am eu când vreau o atitudine de autoritate sperietoare. În schimb e normal, toată lumea judecă pe toată lumea, asta e, suntem oameni cu toţii, indiferent de rasă cu toţii facem lucrul acesta.

Va filma alături de Armand Assante

Despre filmul D,ORA, Armand Assante a spus că este „o comedie neagră, o poveste trăsnită, tristă, importantă!”. Alături de celebrul actor, care îi este și bun prieten, Delia Antal vrea să realizeze un film. „Este vorba de «URSUL» de Anton Cehov. Încă nu s-a făcut un film după nici o piesă de teatru de-a lui de mare succes. Noi asta vrem. Este un proiect foarte greu, la care am lucrat împreună la scenariu şi suntem nemulţumiţi, aşa că o să angajăm cu scenarist profesionist să facă asta, pentru că noi suntem actori. O să dureze ceva timp, pentru că eu acuma vreau să mai fac un film de autor despre relaţia tată-fiică, o poveste adevărată”, a dezvăluit actrița.