Evenimentul Zilei > Economie > Deficitul bugetar luat în calcul pentru 2022 va fi de 5,8%. PNL are vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu taxele
Deficitul bugetar luat în calcul pentru 2022 va fi de 5,8%. PNL are vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu taxele

Deficitul bugetar luat în calcul pentru 2022 va fi de 5,8%. PNL are vești bune pentru români. Ce se întâmplă cu taxele

Legea bugetului de stat urmează să fie transmisă, în curând, spre dezbatere și adoptare, în Parlamentul României, a anunțat noul purtător de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, la finalul ședinței BEx. În întrunirea liberalilor s-a abordat și subiectul majorării pensiilor și al taxelor. Iată ce promite PNL!

„Premierul Nicolae Ciucă ne-a asigurat astăzi că până pe data de 20 decembrie legea sau propunerea pentru Legea bugetului de stat va fi prezentă în Parlamentul României pentru fi dezbătută şi, bineînţeles, adoptată la timp”, a anunțat, luni, 6 decembrie, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Deficitul bugetar luat în calcul pentru anul 2022 va fi de 5,8%

În ceea ce privește strategia fiscal-bugetară pe anul 2022, reprezentantul liberalilor a precizat că PNL își menține poziția potrivit căreia nu se vor introduce noi taxe în buget. „Ținem foarte mult la acest lucru – nu vor fi introduse noi taxe”, a spus Ionuț Stroe.

Deficitul bugetar luat în calcul pentru anul 2022 va fi de 5,8%, a mai precizat purtătorul de cuvânt al liberalilor, adăugând că măsura reprezintă „o respectare a angajamentului pe care ni l-am luat” față de Comisia Europeană.

Creșterea pensiilor va determina atingerea pragului de 9,5% din PIB

Întrebat dacă pensiile vor crește și pe parcursul anului, în contextul în care Florin Cîțu a atras atenția că majorarea necontrolată va conduce la un deficit de 9,5% din PIB, purtătorul de cuvânt al PNL a transmis că „nu este un avertisment, ci o constatare a unei situații de fapt”.

Creșterea pensiilor va determina atingerea acestui prag de 9,5 procente pe care l-am angajat în dialogul cu Comisia (n.r. Europeană). Trebuie să încercăm să nu depășim această limită. (Este posibil să se discute în prima ședință a coaliției de guvernare exact acest subiect? Este posibilă aplicarea plafonării?) Cu siguranță cei care vor participa la ședință vor ieși cu asemenea concluzii dacă vor exista.”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Nu am discutat despre pensiile aleșilor locali. Suntem consecvenți în ceea ce privește reformarea sistemului de pensii. E prevăzută și în PNRR”, a mai spus Ionuț Stroe.