Acuma, eu vă semnalez dincolo de faptul… mă bucur că a învăţat şi colegul de la PSD cum se numeşte Ministerul Lucrărilor Publice, dar din punct de vedere gramatical cine a făcut această adresă a rupt limba română în două…şi atunci rugămintea e… rugămintea e, înainte să semneze domnul coleg, să verifice ce semnează… şi, din acest punct de vedere, propun să luăm în dezbatere prima solicitarea USR-ului…

Domnul Ion-Marcel Ciolacu: Deci vreţi să faceţi acelaşi abuz ca şi Partidul Social Democrat, să nu chemaţi miniştrii să-i vedem!

Domnul Florin-Claudiu Roman: … închei în treizeci… închei în treizeci de secunde domnul preşedinte, închei în treizeci de secunde. Întrucât există o solicitare pentru aceeaşi dată din partea Grupului USR, care prezintă perioada, solicitarea şi temele dezbaterii şi este redactată corect şi în limba română, aicea este greşit doar numele liderului de grup nu şi textul, rugămintea e dacă putem să luăm în considerare ca prima solicitare să fie pentru ministrul Popescu.

Domnul Alfred-Robert Simonis: Domnul preşedinte.

Domnul Ion-Marcel Ciolacu: Vă rog frumos să nu, domnul lider vă rog frumos să nu încercaţi să băgaţi pumnul în gură Opoziţiei. Lăsaţi-ne să chemăm miniştrii la tribună, să ne spună adevărul! Spuneţi domnul lider.

Domnul Alfred-Robert Simonis: Domnul preşedinte, vom lua măsurile necesare împotriva celor care au dat această adresă. E greşeala mea că nu am citit-o înainte să o semnez, având prea multă încredere în colegii mei de la staff-ul tehnic, însă până la urmă această adresă arată intenţia unui grup parlamentar – e adevărat unul mic din Camera Deputaţilor – de a invita un ministru la discuţii în Ora Guvernului. Prin urmare, că-i greşit numele liderului de grup la USR, că e o virgulă în plus sau un cuvânt în plus în cealaltă solicitare, important este intenţia grupului parlamentar de a invita un ministru.

Dacă dumneavoastră nu aveţi încredere în capacitatea domnului ministru Ion Ştefan de a răspunde unor întrebări din partea Parlamentului României, vă puteţi ascunde în spatele unor astfel de erori. Însă, dacă dumneavoastră aveţi încredere că acest om este capabil să vină să răspundă, are capacitatea de a gestiona acel minister, nu ar trebui să vă ascundeţi, repet, în spatele unei greşeli şi să aveţi curajul de a-l invita pe domnul ministru la discuţii, altfel ne vedem obligaţi de a depune o moţiune simplă, împotriva acestui ministru, poate chiar mâine, poimâine la plen şi nu veţi evita până la urmă ca acesta să vină în Cameră.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE