De asemenea, președintele PSD consideră că punerea sub urmărire penală a şefilor Jandarmeriei reprezintă o acţiune a Parchetului General care are ca scop timorarea forţelor de ordine din România, potrivit antena3.ro

”Eu consider că Jandarmeria a acţionat legal. Această acţiune a Parchetului General are ca scop timorarea forţelor de ordine din România. Ăsta e punctul meu de vedere. Nu am văzut o grabă în anchetarea celor care au distrus, care au fost violenţi”, a afirmat Dragnea.

Parchetul General anunţă că şeful Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile, adjunctul acestuia, Sebastian Cucoş şi Mihai Chirică, secretar de stat în Ministerul de Interne, sunt urmăriţi penal pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, în timp ce maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, este urmărit penal pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă în formă continuată, participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals în dosarul violenţelor de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.