Evenimentul Zilei > International > Declarații grele cu privire la Brexit: „Se vor căsăpi destul de rău”
Declarații grele cu privire la Brexit: „Se vor căsăpi destul de rău”

Declarații grele cu privire la Brexit: „Se vor căsăpi destul de rău”

Şeful diplomaţiei franceze a declarat că se aşteaptă la negocieri tensionate între Uniunea Europeană şi Londra cu privire la viitoarea lor relaţie post-Brexit, spunând că părţile „se vor căsăpi”.

„Cred că în problemele comerciale sau cu privire la dispozitivul de relaţii viitoare, pe care le vom angaja, ne vom căsăpi destul de rău”, a declarat Jean-Yves Le Drian în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen, important forum diplomatic şi de apărare.

„Dar aceasta face parte din negociere, fiecare vrea să-şi apere interesele”, a adăugat el, conform Agerpres.

„Ne dorim ca ea să se facă cât mai rapid posibil chiar dacă există multe subiecte şi noi avem grele de administra”, a spus ministrul francez de externe, adăugând că ar dori să fie abordată în special „problema pescuitului”.

Le Drian este fostul preşedinte al regiunii Bretania, regiune în care pescuitul este foarte important pentru Franţa.

Recent, el avertizase că Franţa „nu va face compromisuri” cu privire la acest subiect în negocierile viitoare cu Londra.

„În niciun caz, pescuitul nu va putea servi variabilă de ajustare în negocieri”, a avertizat el, apreciind că britanicii vând peste 70% din peştele lor pe continentul european.

Pescarii ţărilor din UE sunt puternic dependenţi de apele britanice, ceea reprezintă 30% din cifra afaceri a pescarilor francezi.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: