Evenimentul Zilei > International > DECIZIE ŞOC a trupei Eagles Of Death Metal, care a concertat la Bataclan în noapte SÂNGEROASĂ din Paris
DECIZIE ŞOC a trupei Eagles Of Death Metal, care a concertat la Bataclan în noapte SÂNGEROASĂ din Paris

DECIZIE ŞOC a trupei Eagles Of Death Metal, care a concertat la Bataclan în noapte SÂNGEROASĂ din Paris

Trupa rock americană Eagles of Death Metal a urcat luni seară pe scena capitalei franceze pentru un recital scurt, dar extrem de simbolic, la încheierea concertului susţinut de U2, relatează AFP.

Rockerii americani s-au alăturat trupei irlandeze U2 la sfârşitul spectacolului sub ovaţiile publicului pentru a cânta împreună piesa 'People have the power'. 

Apoi U2 le-a lăsat scena celor din California, care au devenit cunoscuţi pe plan mondial după atacurile jihadiste soldate cu 130 de morţi şi peste 350 de răniţi, pentru a-şi cânta piesele. 

"Mulţumim Paris, vă iubim! Şi mulţumim U2 pentru această oportunitate", a spus solistul trupei Eagles of Death Metal, Jesse Hughes, publicului reunit la AccorHotels Arena, o sală cu o capacitate de 20.000 de persoane. 

La 13 noiembrie, 'EODM' cântau la Bataclan în faţa a peste 1.500 de oameni când un comando de jihadişti a pătruns în sală şi a deschis focul ucigând 90 de persoane, printre care şi agentul comercial al trupei, Nick Alexander, şi trei membri ai casei lor de discuri. 'EODM' şi-a anulat turneul european după acest atac. 

Potrivit casei lor de discuri, trupa îşi va relua turneul în februarie. "Vrem să fim primul grup care concertează la Bataclan când se va redeschide", a subliniat recent solistul Jesse Hughes pe site-ul de ştiri Vice.