Evenimentul ZileiInternationalDecizie fără precedent. Voturile vor fi renumărate

Decizie fără precedent. Voturile vor fi renumărate

Decizie fără precedent. Voturile vor fi renumărate
Voturile de la turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Uruguay vor fi renumărate

Decizie fără precedent în Uruguay! Voturile de la turul al doilea al alegerilor prezidențiale vor fi renumărate, deoarece rezultatul turului al doilea al scrutinului prezidențial, între Luis Lacalle Pou (centru-dreapta) şi Daniel Martinez (stânga), este prea apropia,  transmite AFP. Aceasta a fost decizia Tribunalului Electoral , comunicată duminică seară.

„Tribunalul nu va anunţa învingătorul în această seară”, a declarat preşedintele , José Arocena, președintele Tribunalului Electoral.Ținând cont de faptul că au fost numărate peste 98,5% din voturile exprimate,  diferenţa de 30.000 de voturi dintre cei doi candidaţi este mai mică decât  numărul buletinelor aflate  în litigiu.Din acest motiv, autoritatea electorală a hotărât renumărarea completă a voturilor, potrivit romaniatv.net.

Ne puteți urmări și pe Google News

La o oră  după ce duminică s-au închis secțiile de votare, Luis Lacalle Pou, candidatul de centru-dreapta în vârstă de 46 de ani, moştenitor al unei dinastii politice uruguayene, avea mai multe voturi decât  fostul primar al capitalei, 62 de ani şi reprezentant al partidului la putere, Frente Amplio, potrivit sondajelor.Numărătoarea voturilor , care a durat câteva ore, a determinat un scor foarte apropiat. Noul şef al statului, care îi va lua locul  lui Tabăré Vasquez, își va prelua postul în martie, pentru un mandat de cinci ani.


Accesează: