Evenimentul Zilei > International > Decizie extremă în cazul „EXTREMISTULUI” Le Pen. Ce i-a făcut propria fiică
Decizie extremă în cazul „EXTREMISTULUI” Le Pen. Ce i-a făcut propria fiică

Decizie extremă în cazul „EXTREMISTULUI” Le Pen. Ce i-a făcut propria fiică

Marine Le Pen i-a dat lovitura de grație tatălui său. Jean-Marie Le Pen a fost suspendat din Frontul Național (partid de extremă dreapta din Franța) după o decizie a Biroului Executiv. Decizia a fost adoptată cu șapte voturi pentru și unul împotrivă. Rezultatul a fost anunțat prin intermediul unui comunicat de presă, informează AFP.

Jean Marie Le Pen este suspendat din partid până la organizarea unei Adunări Generale Extraordinare, for ce va trebui să se întrunească în termen de trei luni și care va lua act de decizia Biroului Executiv și a dorinței lui Marine Le Pen de a i se retrage tatălui său titlul de președinte de onoare al partidului.

Scopul este acela ca Jean-Marie Le Pen să nu mai poată vorbi în numele partidului pentru a nu scădea șansele fiicei sale la alegerile prezidențiale din Franța care vor avea loc peste doi ani. În replică, Jean-Marie Le Pen a atacat-o dur pe fiica sa, despre care a spus că ar trebui să renunțe la nume.

“Are posibilitatea să o facă măritandu-se fie cu concubinul ei, fie cu altcineva. Până la urmă, de ce nu cu domnul  Philippot”, a atacat “extremistul” fracez, făcând referire la iubitul lui Marine Le Pen, Louis Aliot, numărul doi din Frontul Național.  

Marine Le Pen consideră că, prin declarațiile făcute în ultima lună, tatăl său a stricat imaginea partidului.Jean-Marie Le Pen a făcut unele declarații în ultima lună care au atras critici din partea opiniei publice. Acesta a spus despre camerele de gazare că sunt un “detaliu” al istoriei, l-a apărat pe mareșalul “Petain” și a criticat sistemele democratice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.