Deces fulgerător. COVID-19 face victime în rândul bebelușilor

Deces fulgerător. COVID-19 face victime în rândul bebelușilorSursa: Wirestock | Dreamstime.com

Rata de infectare a atins un număr record al pandemiei miercuri, 26 ianuarie. Valul cinci este unul destul de dur, iar virusul a început să facă victime și în rândul copiilor. Un bebeluș de doar trei luni din Botoșani confirmat cu COVID-19 a murit.

România se confruntă cu valul cinci al pandemiei de COVID-19, iar numărul de cazuri noi de infectare continuă să crească zilnic. Specialiștii trag semnale de alarmă și susțin că scenariul de 700.000 de infectări pe zi ar putea să se adeverească. Având în vedere rata mare a infectării, numărul persoanelor spitalizate ar putea crește. Același lucru se poate întâmpla și în cazul deceselor, în special în rândul persoanelor nevaccinate.

Virusul face victime și în rândul copiilor. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat miercuri decesul unui bebeluș de doar trei luni, infectat cu COVID-19. Este vorba despre o fetiță din Botoșani, care prezenta comorbidități.

Conform GCS, în ultimele 24 de ore au fost raportate în România 94 de decese. Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani, două la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 la categoria de vârstă 70-79 ani și 34 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Miercuri, România a atins un număr record al infectărilor. Potrivit datelor emise de CNCCI, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

„Şi pe mine m-a mirat explozia. Nu mă aşteptam de la o zi la asta la treaba asta. Probabil că şi numărul de teste a fost mult mai mare zilele astea decât acum două-trei zile”, a declarat dr. Emilian Imbri, în direct la România TV.

În total, până astăzi, 26 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.083.151 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 38.012 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.851.867 de pacienți au fost declarați vindecați.

Medicii susțin că singura metodă de protecție în fața virusul este vaccinare. Tocmai din acest motiv îndeamnă cetățenii să se imunizeze. Reprezentanții OMS susțin că pandemia s-ar putea încheia în acest an, numai dacă vaccinarea la nivel global va continua să crească. Până în prezent, peste 8 miliarde de doze de vaccin au fost administrate la nivel global (prima, a doua și a treia doză de vaccin).

Ne puteți urmări și pe Google News