Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, prezent la ședința Consiliului Local Municipal, l-a invitat, discret, pe primarul Decebal Făgădău să semneze petiția “Fără penali în funcții publice” însă a fost refuzat de edil. Primarul și-a explicat, apoi, refuzul, considerând că demersul USR nu are finalitate.“Mi se pare un demers politicianist, fără finalitate. Nu vreau să insult, din contră, să își facă campania. Nu au avut (USR) nici un fel de problemă pe raza municipiului Constanța. Să-și  strângă semnături unde vor, când vor. Deci nu cred că este un demers cu substanță”, a declarat, pentru EVZ,  Decebal Făgădău.

În al doilea rând, pentru că, “din nefericire”, este cercetat în două dosare, pentru abuz serviciu, Decebal Făgădău și-a întrebat avocații care ar fi finalitatea demersului USR. Unul dintre avocați, “un bun constituționalist”, l-ar fi lămurit: “Mi-a spus că ar fi neconstituțională îngrădirea unui drept, atâta vreme cât este un drept fundamental pe care Constituția îl respectă. Cu alte cuvinte, o sancțiune asupra unei persoane, condamnată penal, poate fi complementară, de retragere sau de interzicere a dreptului de a fi ales. Sau chiar de a alege, câteodată. Dar ea trebuie să aibă un termen de 2, 3 sau 5 ani, Nu este o sancțiune permanentă. Tocmai de aceea este rolul specialiștilor să analizeze dacă un asemenea demers este constituțional sau nu.”

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, nu se consideră penal. “Nu, în mod evident, nu. Și nu mă voi considera așa până când nu mă va condamna defintiv,  lucru care sper să nu se întâmple niciodată în viața mea, definitiv și irevocabil”, a încheiat el.

 

Te-ar putea interesa și: