Decalogul lui Mohammad Murad pentru ieșirea țării din pandemie

Decalogul lui Mohammad Murad pentru ieșirea țării din pandemie

Omul de afaceri Mohammad Murad, unul din cei mai mari investitori în turismul din România, cu hoteluri în București și pe litoral, crede că doar prin implicare mediului privat, sub coordonarea statului criza pandemică poate fi depășită. Având în vedere că este medic, Murad susține că multe dintre unitățile hoteliere pot fi tranformate în centre de carantină sau în centre medicale pentru tratarea pacienților cu forme ușoare de COVID-19.

Pe pagina sa de socializare, Mohamad Murad propune 10 măsuri ”care ne pot scăpa de acest dezastru provocat de virus în proporție de 90%, în maximum 30 de zile”:

1.Izolarea județelor și respectiv, a orașelor din județe pentru o perioadă de 2 săptămâni, fiind permis doar transportul pentru aprovizionarea cu                 alimente și substante sanitare – materiale de protecție.

  1. Utilizarea spațiilor de cazare - hoteluri ca și centre de carantină pentru cei veniți din strainătate și testarea acestora, cu teste rapide, de cel puțin două ori în cele 14 zile.
  1. Transformarea unor unițăți hoteliere în centre medicale de tratare pentru cei testați pozitiv (forme ușoare) sub supraveghere medicală.
  1. Transferul de resurse medicale și umane județelor cu răspândire mai mare a virusului de către județele mai puțin afectate.
  1. Constituirea unui comitet de urgență privind acțiunile social-umanitare în cadrul fiecărei prefecturi de județ și implicarea mediului privat în demersurile de asigurare a necesițăților.
  1. Autogestionarea fiecărui județ pentru procurarea de resurse necesare, materiale de protecție, aparate, echipamente necesare combaterii virusului din resurse proprii provenite din mediul de afaceri (donații, sponsorizări).
  1. Implicarea mediului de afaceri autohton și a multi-naționalelor în județele în care iși desfășoară activitatea prin donații, resurse care vor fi gestionate de comitet de urgență amintit la punctul 5.
  1. Interzicerea contactului cu familia și alocare unor unități de cazare pentru persoanele implicate în transport, a persoanalului medical și a altor persoane care desfășoară activități similare.
  1. Implicarea firmelor de pază și securitate în activitățile desfășurate de poliție, jandarmerie, armată și pentru distribuirea de necesare oamenilor care sunt în imposibilitatea de a se deplasa.
  1. Dezinfectarea spațiilor comune a străzilor, a parcurilor, dar în special a blocurilor și a mijloacelor de transport în comun la maximum 2 zile.

”Criza din China a fost depășită în proporție de 80% prin implicarea mediului privat, statul având rolul de coordonare și de menținere a ordinii publice. Măsurile nu pot fi eficiente decât dacă sunt aplicate concomintent și în scurt timp”, încheie Mohammad Murad.

Ne puteți urmări și pe Google News