Evenimentul Zilei > Justitie > Dean Thompson: ”DNA nu face exces de zel. România a întețit ritmul anticorupției”
Dean Thompson: ”DNA nu face exces de zel. România a întețit ritmul anticorupției”

Dean Thompson: ”DNA nu face exces de zel. România a întețit ritmul anticorupției”

Dean Thompson, însărcinatul cu afaceri al SUA la București, nu crede că putem vorbi de un exces de zel din partea DNA sau al altor instituții care contribuie la lupta anticorupție.

El a acordat un interviu jurnalistului ”României libere” Dan Turturică, publicat pe blogul acestuia, în care a apreciat că țara noastră ”a întețit ritmul” în acest domeniu.

”Cred că cel mai important lucru este importanţa protejării independenţei instituţiilor şi a capacităţii lor de a ancheta cazuri. Aş menţiona că ceea ce vedeţi este o reflectare a seriozităţii sporite cu care întregul stat român, toate părţile implicate au spus: ne angajăm să luptăm împotriva corupţiei, să consolidăm statul de drept, aşa că trebuie să facem progrese. Cred că ceea ce se întâmplă este doar o recunoaştere a faptului că România a întețit ritmul”, a spus Thompson.

El a punctat că ”pregătirea oferită reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii, procurori şi alţii” de către SUA ”dezvoltă capacitatea de luptă anticorupţie a ţării”.