Evenimentul Zilei > Social > De Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului, testați-vă glicemia gratuit
De Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului, testați-vă glicemia gratuit

De Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului, testați-vă glicemia gratuit

Ziua de joi, 14 noiembrie, mai este cunoscută drept Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului. Organizația Națiunilor Unite a aprobat această zi în 2006 drept zi oficială, ca răspuns la preocupările tot mai mari legate de diabetul ca amenințare pentru sănătatea publică. Joi și vineri, 14 și 15 noiembrie, cei care vor să ăși testeze gratui glicemia, sunt așteptați la Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii nr. 81.

„Scopul campaniei desfășurată în Sectorul 6 este de a lansa un semnal de alarmă cu privire la impactul diabetului, atât asupra individului afectat, cât și asupra familiei din care face parte. Diagnosticul corect și tratamentul administrat din timp reprezintă cheia prevenirii complicațiilor asociate diabetului, o boală care poate afecta atât sănătatea fizică, cât și pe cea psihică”, a spus pentru EVZ, primarul Gabriel Mutu.

Joi, 14 noiembrie 2019, autoritatea locală marchează „Ziua Mondială a Diabetului” printr-o amplă acțiune de testare gratuită a glicemiei pentru populație. Tema pentru acest an este Familia și Diabetul, iar scopul este creșterea gradului de constientizare și informare asupra impactului pe care îl are diabetul într-o familie.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, peste 70% din cazuri afectează persoane trecute de 60 de ani, cu o pondere mai mare a diabetului la femei (aproximativ 17% mai multe cazuri decât la bărbați).

Deschis în luna decembrie 2017, Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie” se află în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, oferind servicii medicale performante.

Pe perioada campaniei, cetăţenii îşi pot testa gratuit glicemia şi în incinta centrelor de informare și
asistență din Sectorul 6, acolo unde echipele formate din 2-3 elevi și un profesor ai Şcolii Postliceale Atlas aşteaptă toate persoanele interesate de starea lor de sănătate.

Adresa celor nouă centre este:

1. Bd. Iuliu Maniu/Valea Cascadelor – pe partea cu Parcul Păcii,
2. Bd. Constructorilor/Calea Giuleşti – pe partea cu Calea Giuleşti,
3. Parcul Drumul Taberei,
4. Calea Crângaşi – ieşirea de la Metrou spre bd. Constructorilor,
5. Pasajul Lujerului,
6. Bd. Timişoara/str. Braşov,
7. Piaţa Drumul Taberei,
8. Piaţa Valea Ialomiţei,
9. Piaţa Veteranilor

Cele nouă puncte de informare și asistență au fost puse la dispoziția membrilor comunității de către
Primăria Sectorului 6, începând din luna ianuarie 2018.

Centrele funcţionează de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00 și sâmbăta, între orele 10:00 –
14:00, oferind tuturor celor care le trec pragul servicii de asistență medicală și informații generale privind activitatea desfășurată de autoritatea publică locală.