De unde poți cumpăra pachete pentru pomană. Prețul minim pe care trebuie să îl plătești pentru un astfel de serviciu

De unde poți cumpăra pachete pentru pomană. Prețul minim pe care trebuie să îl plătești pentru un astfel de serviciu Ce se dă de pomană de Sfinții Trei Ierarhi. Scapi de ghinion dacă faci asta. Sursa foto Arhiva EVZ

Foarte multe persoane nu au timp să meargă în magazine pentru a cumpăra diverse produse pentru a face pachete pentru pomeni. Moșii de Iarnă se apropie, iar multe gospodine vin în ajutorul românilor cu pachete pregătite deja.

Moșii de Iarnă sau Sâmbăta Morților se apropie și tradiția spune că oamenii trebuie să dea de pomană în această zi. Sărbătoarea are loc înainte de Lăsatul secului de carne pentru intrarea în Postul Paștelui. Foarte multe persoane nu au timp să meargă la cumpărături sau să pregătească pachetele de pomană, iar firmele de catering au venit în ajutorul acestor români.

Aceste firme pregătesc pachetele de pomană. Anunțurile privind pachetele sunt tot mai prezente pe rețelele de socializare. Prețul minim pentru un astfel de pachet este de 45 de lei. Tariful poate ajunge până la valoarea de 65 de lei. Acest lucru înseamncă că în cazul unui eveniment mai mare, precum înmormântările, dacă sunt invitate aproximativ 50 de persoane cărora să le dai de pomană ar trebui să plătești în jur de 2.500 de lei pentru aceste pachete.

Ce conține pachetul clasic de pomană

Un pachet clasic pentru pomană conține: o bucată de ceafă de porc cu cartofi țărănești şi murături, un măr, cozonac, prăjitură, colac, o doză de bere, apă plată şi o lumânare. În cazul în care mai dorești și alte produse, poți transmite firmei de catering alimentele pe care să le adauge. Acest lucru va modifica prețul final. Mai există o variantă pe lângă comanda prin intermediul firmelor de catering.

Ne puteți urmări și pe Google News

Există multe restaurante care organizează mese pentru parastase. În acest caz există două variante. Ospătarii vor duce farfuria cu mâncare la fiecare persoană sau va fi un bufet suedez de une invitații vor putea să alege. Mai există și alte evenimente în calendarul creștin ortodox care sunt dedicate celor adormiți. Și în aceste zile rudele trebuie să meargă la cimitir și să dea de pomană.

Prima sărbătoare de acest fel din acest an sunt Moșii de iarnă, 18 februarie. Ulteior, sunt Moșii de Vară pe 3 iunie, cu o zi înainte de Rusalii. Ultima sărbătoare în care se face comemorarea celor decedați sunt Moșii de toamnă, zi legată de sărbătoarea Sfântului Dimitrie, Izvâtorul de Mir, notează FANATIK.