Evenimentul Zilei > Actualitate > De Halloween: O nouă poveste din seria Harry Potter, lansată de J.K. Rowling | VIDEO
De Halloween: O nouă poveste din seria Harry Potter, lansată de J.K. Rowling | VIDEO

De Halloween: O nouă poveste din seria Harry Potter, lansată de J.K. Rowling | VIDEO

J.K. Rowling lansează, de Halloween, o poveste dedicată personajului Dolores Umbridge, profesoara din Hogwarts.

Nuvela, care va avea 1.700 de cuvinte, va fi publicată pe site-ul pottermore.com şi va reprezenta în fapt portretizarea personajului malefic reprezentat de Dolores Umbridge, precum şi reflecţiile şi părerile personale ale scriitoarei despre acest personaj, relatează Agerpres.

Dolores Umbridge a apărut în cea de-a cincea carte a seriei, intitulată 'Harry Potter şi Ordinul Phoenix', iar pe marele ecran rolul a fost interpretat de actriţa Imelda Staunton.

În aprilie, J.K. Rowling a publicat, din perspectiva unei jurnaliste de scandal, o nuvelă având în centrul atenţiei personajul principal al seriei Harry Potter, care se afla la vârsta de 34 de ani, acţiunea poveştii desfăşurându-se după cea de-a şaptea carte a seriei, "Harry Potter şi Talismanele Morţii."

Pottermore.com este site-ul scriitoarei britanice unde fanii pot citi chiar pasaje originale ale cărţilor sale care nu au fost publicate. Cele şapte volume ale seriei Harry Potter s-au vândut în peste 450 de milioane de copii în întreaga lume, iar încasările din ecranizarea cărţilor au depăşit în total 7,7 miliarde de dolari la nivel mondial.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: