Părintele Constantin Marin, fost protopop de Bârlad, s-a stins din viață la doar 69 de ani, notează publicația Vremeanoua.

Vestea morții părintelui Constantin Marin a venit ca un trăsnet pentru credincioși, dar mai ales pentru cei care l-au cunoscut și i-au ascultat vorbele, pildele.

Problemele de sănătate sunt cele care și-au spus ultimul cuvânt în viață cunoscutului părinte de la biserica Sf. Mina. La vârsta de 69 de ani, părintele Marin a fost răpus de un atac vascular cerebral.

Din cauza condiției precare în care se afla deja, acesta a fost nevoit să-și ducă ultimele clipe în Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, unde era internat și ținut sub observație de către medici. Acolo și-a dat și ultima suflare, marți după amiaza, în jurul orelor 18.30.

Una dintre cele mai afectate persoane de moartea sa a fost Protopopul Vasile Lăiu, acesta fiind prima persoană care a aflat vestea chiar de la spital, fiind sunat de medici.

„Sunt efectiv în stare de soc! Părintele Marin a fost un om al lui Dumnezeu plin de har! A dispărut unul dintre cei mai vrednici preoți pe care i-am cunoscut de când sunt preot și protopop!

A slujit la Biserica Sf. Mina peste 30 de ani, a fost protopop la Bârlad din 2007 până în 2009. S-a implicat masiv în ridicarea de la zero a Bisericii Sfinții Petru și Pavel din zona Polimed, zona unde este de altfel în apropiere și parohia sa, Sf. Mina.

Sunt bulversat total. Dumnezeu să-l odihnească și transmit familiei îndoliate întreaga mea compasiune și sincere condoleanțe pentru greaua pierdere suferită”, a spus cu lacrimi în ochi protopopul de Bârlad, preotul Vasile Lăiu.

Corpul neînsuflețit al preotului Constantin Marin va fi adus astăzi de la spitalul din Vaslui și va fi depus în Biserica Sf. Mina, unde a slujit acesta. Înmormântarea va avea loc joi, pe data de 4 iunie.