Evenimentul Zilei > Social > „De ce un salariat nu ar avea dreptul să se trateze la o clinică privată?”
„De ce un salariat nu ar avea dreptul să se trateze la o clinică privată?”

„De ce un salariat nu ar avea dreptul să se trateze la o clinică privată?”

Liderul PNL, Raluca Turcan, intervine în scandalul din Sănătate și le dă un răspuns tranșant celor care critică reformele propuse de guvernul Orban.

Vicepremierul Raluca Turcan susține că un guvern liberal ia măsuri liberale și că, de aceea, PNL vrea să modifice legea astfel încât un salariat să-și poată alege spitalul în care se tratează.

„Dreptul pacientului de a alege dacă se tratează la stat sau la privat trebuie să conteze, nu interesele celor care vor să mențină controlul în sistem”, a postat Raluca Turcan.

Apoi, lidera PNL se întreabă retoric de ce un salariat „care plătește ani de zile contribuții la stat” nu ar putea să se trateze la o clinică privată, iar serviciile medicale să-i fie decontate.

Pe de altă parte, vicepremierul i-a luat apărarea ministrului Victor Costache, pentru că a spart monopolul deținut de câteva spitale de stat asupra rezidențiatului și pentru că acum intenționează să spargă și „monopolul statului asupra serviciilor de sănătate la care au dreptul românii în baza contribuției la stat”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: