Liderul udemerist i-a acuzat pe cei ai Opoziţiei că “nu au o politică coerentă, gândită faţă de comunitatea maghiară", de aici şi cota scăzută de încredere în rândul acestei comunităţi, comparativ cu reprezentanţii actualei Puteri.
"Putem observa că în cei 22 de ani pe care îi avem în spatele nostru după 1989 întotdeauna partidele cu care am fost (UDMR – n.r.) într-o oarecare coaliţie s-au comportat mai decent faţă de comunitatea maghiară, iar cei care au fost în opoziţie s-au comportat indecent" , a afirmat Antal.
Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a susţinut că această stare de lucruri se observă şi în prezent şi că este foarte greu ca un maghiar să aibă mai multă încredere în acest moment în Victor Ponta sau în Crin Antonescu, decât în Emil Boc sau în Traian Băsescu, "chiar dacă nu au încredere nici în unii, nici în alţii".
"Din sondajele făcute recent se vede foarte clar că Ponta şi Antonescu sunt sub Băsescu la popularitate în rândul comunităţii maghiare. Şi asta este datorită faptului că nici PSD, nici PNL nu au făcut gesturi faţă de comunitatea maghiară şi se vede foarte clar că nu au o politică coerentă, gândită faţă de comunitatea maghiară", a spus Antal.
Potrivit lui Antal Arpad, lipsa unei alternative reale nu este doar problema maghiarilor, ci a tuturor.
"Pe mine mă sperie faptul că văd că partidul lui Dan Diaconescu are 20 la sută în sondaje. Deci, eu cred că ar trebui să ne sperie pe toţi acest lucru, aşa cum a spus la un moment dat Marko Bela că îl deranjează «becalizarea» României. Vorbim de acelaşi nivel de civilizaţie sau de cultură politică şi nu cred că este un lucru sănătos. Chiar cred că trebuie să ne facem griji în momentul în care vedem aceste sondaje", a spus Antal.