Scandalul de la PRO TV și tăcerea lui Adrian Sârbu care este „tatăl” Grupului PRO și, în plus, a fost și președintele CME, compania-mamă a PRO TV în România, reprezintă un mister pentru mulți. Reporter Virtual oferă câteva răspunsuri plauzibile pe această temă.
În pimul rând, scrie Reporter Virtual, clauzele înțelegerii dintre Adrian Sârbu și CME, în momentul în careacesta a demisionat din poziția de CEO, în august 2013, prevăd că niciuna dintre părți nu are voie să comenteze despre activitatea celeilalte într-un mod în care celălalt s-ar simți prejudiciat. În spatele clauzelor stă și o despăgubire consistentă: peste 5 milioane de euro.
În al doilea rând, CME și-a ținut până acum promisiunile, astfel că, după momentul demisiei Sărbu a mai încasat circa un milion de euro, apo a mai primit încă 5,4 milioane de euro, conform clauyelor contractuale.
În al treilea rând, toată piața așteptă să facă un pas în business-ul TV. Chiar dacă până la finalul lui 2014, clauzele de neconcurență îl împiedică să facă acest lucru, mulți așteaptă ca Sârbu să se lanseze într-un proiect de amploare.
Între timp „oamenii lui Sârbu” s-au răspândit care-ncontro: Andrei Boncea (fost CEO la Studiourile MediaPRO), împreună cu mai mulți tehnicieni, produce pentru Prima TV, producătoarea generală Mona Segall a plecat cu o întreagă echipă la Antena 1, Ruxandra Ion și-a făcut școală de film, dar alții, care au părăsit Grupul PRO din poziții înalte de management nu s-au implicat deocamdată în niciun proiect, precizează RV, care atrage atenția asupra unei operațiuni financiare importane la RCS, în același timp cu plecarea lui Sârbu de la CME, când s-au contactat împrumuturi de 800 de milioane de euro cu o perioadă de rambursare de 10 ani.