Evenimentul Zilei > Social > De ce să mergi la doctor pentru o simplă durere de gât. Riscurile sunt foarte mari, acum
De ce să mergi la doctor pentru o simplă durere de gât. Riscurile sunt foarte mari, acum

De ce să mergi la doctor pentru o simplă durere de gât. Riscurile sunt foarte mari, acum

O simplă durere în gât poate duce la boli grave de sănătate, spun medicii. Ei le-au recomandat oamenilor să meargă la control până nu este prea târziu și să nu neglijeze simptomele.

Gâtul permite hrănirea și hidratarea organismului, iar doctorii recomandă să mergem la control și pentru o simplă durere în gât. Aceasta poate anunța un tip de cancer în sfera ORL. O compresă, o cataplasmă, o gargară cu diferite plante sau leacuri populare, un sirop luat la întâmplare din farmacie sau niște dropsuri nu te scapă de problemele de sănătate.

Senzațiile de arsură, furnicături, dificultăți la înghițire, înroșirea gâtului sunt simptome caracteristice, în general, unor afecțiuni precum amigdalita, faringita sau laringita. Medicii au declarat că durerea în gât este și un simptom al cancerului sau al otitei.

Durerea în gât poate apărea și din cauza unei alergii, a expunerii la fum, poluare sau ca urmare a suprasolicitării vocii. Fumatul, alcoolul, stresul, lichidele prea reci sau prea fierbinți, condimentele în exces, refluxul gastroesofagian sporesc riscul de cancer.

Amigdalită

Durerea în gât este și un simptom al amigdalitei. Începe cu senzația de furnicături în gât, apoi îngreunează înghițirea, dă dureri, febră, uneori și tuse.

Sursă Dreamstime

Candida

Această ciupercă poate afecta și cavitatea orală, ducând la apariția aftelor, la modificări ale mucoasei, la încărcarea exagerată a limbii și a dinților, dar și la inflamațiile frecvente ale gâtului.

Cancer

Durerea de gât poate să fie și un simptom al cancerului tiroidian.

„Deși rar întâlnit, cancerul tiroidian nu trebuie neglijat, mai ales că vorbim despre o afecțiune endocrinologică. O astfel de boală afectează întreg organismul, pentru că glanda tiroidă reglează și controlează metabolismul, de la bătăile inimii până la arderea caloriilor. Cancerul de tiroidă este mai frecvent la femei, în special cu vârste între 20 și 55 de ani. Oricine sesizează o tumefacție anormală, un edem sau un nodul în zona gâtului trebuie să meargă neapărat la control.

Acestea pot fi semne ale apariției cancerului tiroidian sau ale altei boli tiroidiene. Orice persoană ar trebui să meargă la un test de screening, cu atât mai mult dacă știe că a fost expusă la radiații la un moment dat. Cu cât afli mai din timp, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari. Tratamentele pentru cancer sunt într-o permanentă dezvoltare. Acest lucru, împreună cu depistarea precoce asigură creșterea șanselor de supraviețuire și vindecare”, explică, pentru libertateapentrufemei.ro, Dr. Elena Claudia Teodorescu, specialist radiologie și imagistică medicală, Donna Medical Center, potrivit Libertateapentrufemei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: