Cum să tratezi arsurile la stomac. Ce simptome nu trebuie să neglijezi

Cum să tratezi arsurile la stomac. Ce simptome nu trebuie să neglijezi Sursa foto: Dreamstime.com

Arsura la stomac este o problemă digestivă care apare atunci când acidul gastric vine în contact cu căptușeala esofagului, provocând inflamație, iritație, arsură. Oamenii trebuie să fie atenți la anumite simptome, dar și la alimentație.

Arsura retrosternală, în termeni medicali, pirozisul este o senzație neplăcută de arsură. Ea este o problemă digestivă care apare atunci când acidul gastric vine în contact cu căptușeala esofagului, provocând inflamație, iritație, arsură și durere.

Datele statistice arată că 1 din 3 adulţi au cel puţin un episod de pirozis pe durata vieţii, în timp ce până la 10% dintre persoane se confruntă cu această problemă în fiecare zi. Asura la stomac poate să fie primul semn al unei tulburări digestive, iar tratamentul constă în medicamente și schimbarea alimentației.

Multe persoane se confruntă cu arsuri la stomac după o masă îmbelșugată, iar durerea poate ajunge de la diafragmă până la partea din spate a gâtului. Durerea este mai pronunțată atunci când te culci și poate dura ore întregi. Alți oameni simt arsuri și în timpul somnului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atunci când ai astfel de manifestări de câteva ori pe săptămână este obligatoriu să mergi la medicul gastroenterolog pentru un control. Aceasta problemă poate duce la alte complicații precum esofagul Barrett, esofagita eroziva sau cancerul esofagian.

Arsuri la stomac, simptome

Senzația de arsură în piept. Apare la scurt timp după masă și poate dura de la câteva minute până la câteva ore.

Sursa: Pixabay

Senzația de arsură în gât. Durerea se acutizează la înghițire. Principala cauză a acestor senzații este boala de reflux gastroesofagian. Gust acru sau amar în gură. Dificultăți la înghițire. Problemele de înghițire (disfagie) apar atunci când alimentele nu trec normal din gură prin esofag până la stomac. Poate exista o senzație de lipire a alimentelor în gât, presiune în piept, arsură sau sufocare după masă. Dificultatea de înghițire ar putea fi un semn al unor afecțiuni grave, inclusiv esofagită erozivă sau cancerul esofagian și de aceea trebuie evaluată obligatoriu de un medic. Tuse cronică sau simptome asemănătoare astmului bronșic.

Alimentele pe care trebuie să le eviți

Medicii îți recomandă să eviți alimentele prăjite, alimentele acide, tomatele și produsele din tomate, cafeaua și alimentele picante. Primul tratament constă în schimbarea regimului alimentar. Trebuie să renunți la fumat și să slăbești pentru a nu te confrunta și cu alte afecțiuni, potrivit Doctorulzilei.