De ce să apelați la serviciile funerare disponibile la https://www.repatriere-romania.ro?

De ce să apelați la serviciile funerare disponibile la https://www.repatriere-romania.ro? Repatriere. Sursa foto: dreamstime.com

Niciodată statisticile emigrării nu au arătat mai îngrijorător decât în zilele noastre. Potrivit unei declarații a ministrului pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, din luna iulie, nu mai puțin de 5,6 milioane de conaționali de-ai noștri trăiesc în afara granițelor, în diaspora. Ciferele sunt impresionante!

Românii care au decis să emigreze s-ar întoarce în țară, dacă ar avea informații că lucrurile s-au schimbat în bine și există drumuri, autostrăzi, școli, spitale, investiţii care le-ar permite să se bucure de un trai mai bun și aici.

Recent, OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică) a făcut un studiu finanțat de Ministerul Român de Externe, care a arătat că numărul emigranților români din spațiul Europei Occidentale plasează România pe locul al cincilea în lume, raportat la numărul total al populației.

În acel raport sunt prezentate și comparate informații din cele două perioade de migrație a românilor. Primul val, din 2001 și 2002, premergător ridicării vizelor și cel de-al doilea, care a avut loc între 2015 și 2016. Astfel în intervalul cuprins între cele două perioade, numărul emigranților români a crescut de la 1,1 milioane, la 3,4 milioane, cu 2,3 milioane de emigranți.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cel de-al doilea val, cel dintre 2015–2016, aproximativ 17% din totalul populației născute în România trăia în afara granițelor, în țările membre OECD.

Același studiu mai arată că aproape un sfert dintre românii care trăiesc în țară și-au exprimat dorința de a emigra permanent, dacă s-ar ivi ocazia să se mute în alt stat. De asemenea, jumătate dintre tinerii cu vârste între 15-24 de ani au arătat că intenționează să părăsească țara.

Aceaste staristici traduc foarte clar situația dramatică actuală și dezastrul produs de toate guvernele care s-au succedat la putere în ultimii aproape 30 de ani.

 

Există comunități importante în toate țarile importante din Europa. Cele mai numeroase sunt cele din Italia, Spania, Germania și Anglia. Toate se confruntă cu probleme similare și se bucură de  avantajele specifice vieții celor care au ales să-și ducă viața departe de casă. Chiar dacă o bună parte dintre ei s-au integrat foarte bine și nu își doresc să mai revină acasă, ei au continuat să respecte tradiții și obiceiuri naționale. Astfel sunt foarte multe cazuri în care persoane care s-au stabilit și locuiesc acolo, își doresc să fie înmormântate "acasă".

Astfel se face că solicitările de servicii, precum cele disponibile la https://www.repatriere-romania.ro sunt din ce mai numeroase și mai frecvente, comapania reușind să preia comenzi din orice zonă a Europei și facilitând mult demersul.

Compania Funebri Santa Maria "1958" oferă servicii de transport funerar internațional și servicii de repatriere decedați din Italia, Spania, Anglia,  Franța, Germania, Austira, Olanda, Belgia, Grecia  etc. Pentru a putea organiza transportul cât mai repede, această firmă stă în permanență la dispoziția celor aflați în nevoie cu toate informațiile despre cum poate fi repatriată persoana respectivă, care sunt legile și condițiile internaționale pentru realizarea unui astfel de transport, de ce documente este nevoie, ce costuri pot avea serviciile de transport funerar internațional în funcție de distanță și de medalitatea aleasă.

Acest gen de servicii  funerare sunt prestate atât pentru persoane juridice, inclusiv multinaționale, cât și pentru persoane fizice. Reprezentanții acestei companii cunosc în detaliu toate detaliile necesare pentru întocmirea documentelor necesare repatrierii și pentru efectuarea cât mai rapidă a transportului funerar.

 

Care sunt condițiile necesare pentru a putea organiza repatrierea?

Dacă decesul a survenit pe teritoriul unei țări din Europa, repatrierea trupului neînsuflețit trebuie să se efectueze prin respectarea legislației specifice fiecărei țări și parcurgerea câtorva etape foare clare. Pentru ca firma să se poată ocupa de organizarea demersului, cei care se vor ocupa de transport trebuie să cunoască foarte clar care sunt condițiile în care a survenit decesul persoanei respective. Procedurile necesare pentru obținerea documentelor de repatriere sunt diferite pentru fiecare caz în parte, în funcție de țară și de contextul decesului, dacă este vorba despre o moarte naturală, despre un accident sau despre o crimă. Dacă decesul a survenit în urma unui act de violență sau a unui accident, trebuie așteptate rezultatele anchetelor și ale raporturilor medico-legale pentru a putea efectua repatrierea. În cauzul unei morți naturale procedurile sunt mult mai simple și transportul poate fi organizat imediat.

Repatrierea românilor decedati se poate efectua doar după ce au fost obținute toate documentele  necesare organizări repatrierii. Pentru a putea efectua acest transport firma care se ocupă de dosarul obligatoriu, are nevoie de o serie de acte, printre care cele mai importante sunt: certificatul de deces multilingv și pașaportul mortuar. O bună parte dintre documente trebuie să fie întocmite de către autoritățile din orașul în care a avut loc decesul. De aceea apelarea la o firmă care are experiența necesară este de mare ajutor.

Abia după ce au fost obținute toate documentele și a fost întocmit dosarul, se va proceda la ridicarea corpului de la morga la care este păstrat, preluarea lui cu un sicriu special, conform normelor europene și la efectuarea transportului cu mașinile autorizate ale companiei Funebri Santa Maria.

Pentru a afla mai multe detalii sau pentru a solicita o ofertă, accesați site-ul Repatriere-romania.ro!