Evenimentul Zilei > International > De ce poartă Joe Biden mască într-un interviu prin Zoom?
De ce poartă Joe Biden mască într-un interviu prin Zoom?

De ce poartă Joe Biden mască într-un interviu prin Zoom?

Candidatul Democrat în alegerile prezidențiale americane a apărut în mod uluitor cu o mască pe față într-un tele-interviu realizat de o filială a canalului ABC din Wisconsin.

Masca ar avea rolul de a împiedica transmiterea coronavirusului la alte persoane din apropiere, ne informează unii experți sanitari, deși alții îi contrazic, afirmând că eficiența acesteia este nulă.

Oricare ar fi adevărul și oricâte controverse ar exista în jurul COVID-19, nici unui medic nu i-a trecut până acum prin cap să afirme că virusul se poate transmite la distanță, prin intermediul ecranului de calculator.

Cu toate acestea, Joe Biden a purtat o mască sanitară în interviul pe care i l-a luat ziarista Brittany Schmidt de la canalul WBAY din Green Bay prin aplicația Zoom. Schmidt nu avea mască.

Interviul părea să fi fost realizat la distanță prin Zoom sau o altă aplicație similară de teleconferință.

Biden a vorbit din Manitowoc, Wisconsin, după ce a vizitat o topitorie de aluminiu din acest stat și a citit un discurs critic la adresa lui Trump.

Chiar și discursul lui Biden a fost unul distanțat, fără simpatizanți, doar în prezența câtorva ziariști așezați în niște cercuri trasate pe sol, la o depărtare mare de candidatul Democrat.

Și la acest discurs Biden a purtat mască, iar rolul acesteia a părut mai degrabă unul simbolic anti-Trump, sugerând că președintele își pune propriii simpatizanți în pericol cu ocazia marilor mitinguri electorale pe care le organizează.

„Tocmai l-am văzut organizând o adunare în sală cu mii de persoane, dintre care multe nu purtau mască, în ciuda dovezilor clare că putem în pericol viața tuturor acestor persoane”, a spus Biden.

Democratul a părut să se refere la recentul miting electoral al lui Trump de la Henderson, Nevada, de săptămâna trecută, organizat „indoor”.

Președintele Trump a declarat atunci că guvernatorul Democrat al statului nu i-a oferit nici o altă posibilitate alternativă, interzicându-i accesul la toate locurile în aer liber.

Purtătorul de cuvânt al lui Trump, Tim Murtaugh, a declarat la rândul său:

„Dacă poți participa la manifestații de protest de zeci de mii de oameni în stradă, să joci la cazino sau să dai foc la magazine cu ocazia revoltelor, atunci poți și să te aduni în mod pașnic, în temeiul primului amendament, pentru a-l asculta pe președintele Statelor Unite.”

Oferind un interviu prin teleconferință cu masca pe față, Joe Biden nu face decât să dea apă la moară comentariilor despre starea precară a sănătății sale mentale.

Cu o zi în urmă, el a declarat bunăoară că, în Statele Unite, epidemia de COVID-19 a făcut 200 de milioane (!) de victime, adică a ucid două treimi din populația țării.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: