De ce plâng bogații lumii cu portofelele larg deschise. Stocurile casei Moet Hennessy, epuizate
- Mădălina Dinu
- 15 noiembrie 2022, 21:17
Holdingul francez LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a depăşit estimările analiştilor pentru patru dintre cele cinci divizii principale ale sale cu prilejul publicării celor mai recente rezultate trimestriale, în timp ce rivalul Hermes International a raportat o creştere a vânzărilor de 24%, în pofida faptului că a majorat preţurile la mai multe din produsele sale.
Deși prima parte a pandemiei de COVID-19 cele mai mari nume din domeniul luxului s-au prăbușit brusc, în prezent a fost raportată o frenezie a cheltuielilor, pe măsură ce consumatorii au crescut, recent, cererea de șampanie epuizând astfel stocurile casei Moet Hennessy, potrvit Bloomberg.
„Am epuizat stocurile pentru unele mărci de top, a declarat directorul general de la Moet Hennessy, Philippe Schaus, într-un interviu pentru Bloomberg Television la forumul economic de la Singapore, adăugând că în interiorul firmei perioada actuală a fost supranumită „roaring 20s” (n.r. - The Roaring '20's face referire la o perioadă economică în plină expansiune care a creat o eră a consumismului de masă).
„Mai mult, există noi veşti bune la orizont, în condiţiile în care noul an ar urma să aducă o refacere a ofertei”, a adăugat Philippe Schaus.
Deșii consumatorii înstăriţi dau semne că sunt în continuare dispuşi să cumpere produse scumpe, obstacolele în calea economiei mondiale se acumulează.
Inflaţia este o sursă majoră de incertitudine, a mai spus Philippe Schaus. Creşterea costurilor materiei prime ar putea obliga Moet Hennessy să majoreze preţurile la unele produse cu până la două cifre, a mai adăugat acesta.
Anual, aproximativ 310 milioane sticle de şampanie franţuzească, care beneficiază de o indicaţie geografică sub control riguros, sunt vândute în întreaga lume în timp ce alte peste un miliard sunt depozitate în pivniţe, în aşteptarea momentului adecvat pentru a fi savurate.
Cea mai veche șampanie din lume
Până de curând se credea că cea mai veche șampanie din lume ar data din anul 1825 și este un Perrier-Jouet veritabil.
Recent, însă, a fost descoperit un cufăr cu cel puţin 30 de sticle de şampanie veche de 220 de ani, lângă o epavă din Marea Baltică, la 60 de metri adâncime. Se pare că şampania i-ar fi fost trimisă ţarului Rusiei de către regele Ludovic al XVI-lea, cu puţin înainte de izbucnirea Revoluţiei Franceze.
Epava a fost identificată de scafandrii suedezi, în largul coastei insulei finlandeze Aaland. Autorităţile locale vor decide în cursul zilei de luni cu îi aparţine comoara găsită pe corabia de la fundul mării.
Potrivit primelor informaţii, şampania a fost produsă în intervalul 1772 – 1789, de către compania care şi-a luat mai târziu numele de Veuve Clicquot. În condiţiile în care a fost depozitată în condiţii perfecte (frig şi întuneric), şampania este bună pentru consum.